Руснаците ще могат да се простят с артиста Армен Джигарханян,

...
Руснаците ще могат да се простят с артиста Армен Джигарханян,
Коментари Харесай

Поклонението пред Армен Джигарханян ще е на 17 ноември

Руснаците ще могат да се простят с актьора Армен Джигарханян, който умря през днешния ден на 85 години, на 17 ноември в Московския трагичен спектакъл, заяви ТАСС.

" Предвиждаме поклонението и погребението да бъдат на 17 ноември. Все още не е взето решение ", сподели Вячеслав Дяченко, началник на трупата на театъра, който бе управителен от Джигарханян. Той сподели още, че следва художественият съвет на Московския трагичен спектакъл да разиска предложение за преименуване на театъра на " Армен Джигарханян ".

Руският президент Владимир Путин изрази съболезнования в депеша до роднините и околните на Армен Джигарханян. Държавният глава дефинира създателя като " популярен артист, ярък, изумително талантлив и неотразим човек ". Според Путин кончината му е " голяма загуба за родната просвета, за милиони хора в Русия и в други страни, за всички нас ".

Премиерът на Армения Никол Пашинян също уважи артиста. " Вече не е измежду нас великият арменец, интелигентът и любим на всички Армен Джигарханян. С обич си припомням миналогодишната среща с великия артист в дома му в Москва, при която той с огромно предпочитание говореше за устрема си да посети родината. За жал здравето не му разреши ", написа Пашинян в съболезнователно писмо до околните на създателя.

Народният актьор на Съюз на съветските социалистически републики Армен Джигарханян бе харизматичен и ослепителен артист, импровизатор и човек с голямо омагьосване. Той бе същинско събитие и повлияе на генерации актьори, споделят негови другари и сътрудници, представени от ТАСС.

" Армен Борисович повлияе на доста генерации. Познавам актьори, които да през днешния ден приказват с неговата интонация. За мен бе огромна чест да излизам с него на сцената и се надявам, че съм научил доста от него ", сподели националният актьор на Руската федерация Игор Костолевски, непосредствен на актьора и играл с него във кино лентата " Техеран-43 ".

Олег Шкловски, снимал с Джигарханян кино лентата " Здравейте, аз съм вашата вуйна! ", показа, че да бъде паралелно до артиста за него било благополучие, а " да играе с него - още по-голямо. " Той е прелестен, незабравим артист, той имаше звезда - предопределение. Когато излизаше на снимачната площадка, всички се събираха и гледаха. Обикновено когато артист е на снимачната площадка, другите отиват до бюфета или другаде. Но него всички се радваха да го гледат ", сподели той.

Шкловски означи, че от Джигарханян се учели всички, артисти от друго равнище и на друга възраст. " Всички постоянно гледаха от него, притежаваше изключителна харизма, всеки дубъл беше друг, ослепителен. Той е същинска звезда - и в младостта си, и в зрелите години. Всяка негова роля бе попадение. Запомняше се за цялостен живот. Човек с велико омагьосване, а дамите се влюбваха в него незабавно. Като импровизатор бе просто знамение! Джигарханян е събитие на двадесети на двадесет и първи век. Беше роден артист ", споделя артистът.

" Армен Джигарханян подари на феновете значително гениални функции в театъра и киното, той се отличаваше с повсеместност и с усърдие, появяването му на сцената или на екран предизвикваше наслада ", сподели съветската министърка на културата Олга Любимова в изказване във връзка кончината на създателя.

Актьорът, режисьор и сценичен възпитател Армен Джигарханян е роден на 3 октомври 1935 година в Ереван- Снимал се е в над двеста кино лентата, измежду които " Здравейте, аз съм вашата вуйна! ", " Мястото на срещата да не се трансформира ", " Ширли-Мърли ".

Изпълнил е голям брой театрални функции. През март 1996 година от курса на актьорския факултет на съветския Национален институт по кинематография, където Джигарханян преподава, е основан Московският трагичен спектакъл под управлението на Джигарханян. Джигарханян има доста кино, театрални и държавни оценки, измежду които национален актьор на Съюз на съветските социалистически републики и почетен жител на Ереван.

Причина за гибелта на артиста по предварителни данни е прекъсване на сърцето поради бъбречно заболяване и оток на фона на други хронични болести, сподели пред ТАСС непосредствен на артиста. Той добави, че експертиза ще откри точните аргументи.

Единствен правоприемник на артиста е осиновеният му наследник Степан Джигарханян, заяви ТАСС, като цитира източник от обкръжението на артиста.

" За да се постави един път вечно завършек на спекулациите на тематика завещание, незабавно ще отбележа, че единствен правоприемник на актьора по наследство е осиновеният му наследник Степан. Никакви други наследници няма ", сподели източникът на ТАСС. Той разясни, че по-рано е имало друго наследство в интерес на към този момент някогашната брачна половинка на актьора Виталина Цимбалюк-Романовска. " Но той го анулира, тъй че наследството ще се извърши по закон ", посочи източникът. Степан е наследник на някогашната брачна половинка на Джигарханян Татяна Власова и артистът го осиновява при брака си с нея.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР