Руснаците Карен Хачанов при мъжете и Анастасия Павлюченкова при жените

...
Руснаците Карен Хачанов при мъжете и Анастасия Павлюченкова при жените
Коментари Харесай

Руснаци са първите четвъртфиналисти на Ролан Гарос

Руснаците Карен Хачанов при мъжете и Анастасия Павлюченкова при дамите са първите четвъртфиналисти на Откритото състезание на Франция по тенис.

27-годишният Хачанов доближи за повторно в кариерата си до финалната осмица в Париж след победа с 1:6, 6:4, 7:6(7), 6:1 над италианеца Лоренцо Сонего.

Поставеният под номер 11 в схемата Хачанов стартира мача разконцентрирано и след единствено няколко минути игра към този момент изоставаше с 0:4 гейма. Той обаче усъвършенства представянето си във втория сет, в който осъществя пробив в петия гейм. Този брейк му обезпечи опция да изравни и резултата в сетовете.

Решаващ за изхода на срещата се оказа третият сет, в който Хачанов завоюва с 9:7 точки в тайбрека. В него Сонего водеше с 4:0, само че разреши на Хачанов да завоюва шест от идващите седем разигравания и да поведе с 6:5. След това двамата тенисисти имаха по един мачбол на сервис на съперника си, който не съумяха да осъществят. При 8:7 точки в интерес на руснака Сонего направи двойна неточност от сервис, която му коства третия сет.

Това несъмнено повлия на играта на италианеца и в четвъртия сет той не съумя да се опълчи по никакъв метод.

В идващия кръг олимпийският сребърен медалист Хачанов ще играе с спечелилия от дуела сред двукратния първенец на " Ролан Гарос " Новак Джокович от Сърбия и Хуан Пабло Варияс от Перу.

При дамите 31-годишната Павлюченкова също трябваше да прави поврат, с цел да се наложи с 3:6, 7:6(3), 6:3 над номер 28 в схемата Елизе Мертенс от Белгия.

За Павлюченкова, финалистка на " Ролан Гарос " през 2021 година, това е осми четвъртфинал в шампионатите от Големия шлем и трети в Париж.

Рускинята, която сега е номер 333 в международната класация, откакто бе отвън корта за година поради контузия, навакса закъснение от сет и пробив при започване на втората част, с цел да затвори срещата след 3 часа и 9 минути игра.

Павлюченкова приключи мача с 50 печеливши удара против 23 за Мертенс, която пропусна да се класира за първи път в кариерата си на четвъртфинал на " Ролан Гарос ".

В идващия кръг Павлюченкова ще играе с победителката от срещата сред чехкинята Каролина Мухова и рускинята Елина Аванесян.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР