Руснаците гласуват в събота на местни и регионални избори, белязани

...
Руснаците гласуват в събота на местни и регионални избори, белязани
Коментари Харесай

Руснаците гласуват на избори, белязани от вълна от протести

Руснаците гласоподават в събота на локални и районни избори, белязани от вълна от митинги в предходните седмици. Вотът се счита за съдбоносен, защото е индикация до къде могат да стигнат опозиционните сили.

Във всичките 85 района на Русия са планувани избори на разнообразни нива. Над 56 милиона жители могат да упражнят правото си на глас. В Москва следва възобновяване на състава на 45-местната градска Дума, само че опозиционните претенденти не бяха позволени да ся явят.

В другите райони се гласоподава за губернатори, районни законодателни събрания, градски парламенти и кметове на обитаеми места. В четири изборни окръга изборите са за депутати в Държавната дума.

Предизборната акция в столицата беше белязана от митинги, конфликти с полицията и всеобщи арести. Протестите, съсредоточили се в столицата Москва, избухнаха, откакто изборните управляващи не позволиха до присъединяване в изборите няколко видни опозиционни политици поради механически пропуски като да вземем за пример невалидни подписи.

" Избирателната комисия съобщи, че от 6000 подписа, получени от мен, 2000 били невалидни, въпреки че това не беше правилно ", сподели пред ДПА един от тези политици, Александър Соловьов от продемократичното придвижване " Отворена Русия ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР