Руснаци се редят на опашка, за да видят филма за Барби въпреки санкциите

...
Официално филмът за Барби не се показва в Русия.Но неофициално…Аз
Коментари Харесай

Официално филмът за Барби не се показва в Русия.

Но неофициално…

Аз съм в московски търговски център. До заведението за хранене е издигната гигантска розова къща. Вътре: розови мебели, розови пуканки и картонени изрезки в реален размер на Барби и Кен, които сияят от ухо до ухо.

Нищо чудно, че се усмихват: филмът за Барби привлича тълпите в мултиплекса отсреща, въпреки западните санкции. След пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна, поредица от холивудски студия спряха да пускат своите филми в Русия. Но неоторизирани копия преминават и се дублират на руски.

В киното е малко наметало и кама. Когато попитам един посетител кой филм е дошъл да гледа, той назова неясен 15-минутен руски филм и се усмихна.

За да избегнат проблеми с лицензирането, някои кина в Русия продават билети за произведени в Русия късометражни филми и показват пълнометражния филм за Барби като предварителен преглед.

Руското министерство на културата не се забавлява. Миналия месец заключи, че филмът за Барби "не е в съответствие с целите, изложени от нашия президент за запазване и укрепване на традиционните руски морални и духовни ценности."

Имайте предвид, зрителите на киното, с които говоря, са погъделичкани, че Барби се е появила на големия екран тук.

"Хората трябва да имат правото да избират какво искат гледайте", казва Карина. „Мисля, че е добре, че руските кина могат да показват тези филми за нас.

„Става въпрос за непредубеденост към културите на другите хора“, казва Алиона. „Дори и да не сте съгласни със стандартите на другите хора, пак е страхотно, ако можете да го гледате.“

Но руският депутат Мария Бутина вярва, че няма нищо страхотно в Барби: куклата или филмът.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР