Руското православие и Московската патриаршия са по-близо до тоталитарния ислямизъм,

...
Руското православие и Московската патриаршия са по-близо до тоталитарния ислямизъм,
Коментари Харесай

Доц. Момчил Дойчев: На Рождество да се молим: Господи, помогни и на България най-сетне да се отърве от Звяра, завладял я преди 78 години!

Руското православие и Московската патриаршия са по-близо до тоталитарния ислямизъм, в сравнение с до западното демократично християнство

И Господ не може да освободи българските русороби - тези нечовеци са духовно мъртви, споделя пред Faktor.bg известният политолог

Интервю на Мая Георгиева

-  Г-н Дойчев, през днешния ден е Рождество Христово, по какъв начин да преосмислим учението на Спасителя през призмата на мръсната война, която Русия води към този момент десети месец против Украйна? Може ли въобще да има празник за същинския християнин откакто армиите на Путин избиват почтени, мародерстват, грабят, унищожават градове и села, унищожават ориси?

-  Честито Рождество Христово на всички българи! Празник е, празник на духа и за вярващи, и за невярващи, тъй като това не е просто и единствено ден от църковния календар, а празник за раждането на вярата за избавление на всеки човек, за избавление на неговата душа, без значение дали има вяра ли не има вяра в нея. И този ярък ден на вярата става по време на война, на най-разрушителната война в Европа от 1945 година насам. Жертвите на нея в директен и метафоричен смисъл са към този момент милиони. Само убитите от двете страни на фронта се пресмятат на над 200 000. Това е покруса, провокирана от един незаконен мафиотски, тиранично-олигархичен режим, който жертва живота освен на милиони украинци, само че и на личния си народ, на личните си младежи, трансформирайки ги в пушечно месо в името на какво?  На една безумна геополитическа концепция от 19-ти век, на една сбъркана визия за великолепие, за една имперска илюзия на един покОрен и покорЕн народ. И тъпо, и ужасно, и неуместно и безумно, само че факт! 

- Но Руската черква благославя тези всеобщи убийци, поддържа експанзията им, моли се за успеха на Кремъл и то в името на Христос, това не е ли сатанинско?

-Да, това е сатанинска черква на Антихриста. Руското православие и Московската патриаршия са по-близо до тоталитарния ислямизъм, в сравнение с до западното демократично християнство. Това дори Путин го призна. Впрочем Московия през 18 век открадна /и изопачи/ Византийското православие, дружно с империализма на Източната римска империя, дружно с византийския стяг и герб, също както открадна от Киевска Рус името, а от България писмеността, езика и писмеността, наричайки ги " църковно-славянски ", само че не и български! Както споделя огромният съветски публицист Салтиков-Шчедрин: „ Ако след 100 години ме попитат какво се случва в Русия, ще отговоря: пият и крадат... “

- На прага на позора не е ли и БПЦ, която се държи като филиал на Московската патриаршия, т.е. на Антихриста и покорно извършва всички московски нареждания, даже към момента не е осъдила публично войната? 

-Срамно е тази черква да се назовава българска, тъй като се оказа агентурно-кагебейска. Как да осъдят войната, когато са по точното определение на един същински свещеник " черква на мълчанието "? Мълчание, когато се отнася за съществени духовни въпроси, само че виж да разобличават Мадона или Истанбулска спогодба, незабавно ги задействат от Москва. Същото позорно безмълвие видяхме, когато ги помолиха да станат Църква - Майка на самостоятелната Македонска черква. Едва когато от Москва им подредиха да следват решението на Сръбската патриаршия, те безропотно го извършиха. Позор, срам, срам. Какви християни са тези, които още Ботев дефинира като " православни скотове "?

-Покойният професор Пламен Цветков споделяше, че в България хората са разграничени на индивиди и нечовеци. Нечовеците почитат и се прекланят пред всичко съветско и руско, а индивидите се пробват да запазят свободата и националното си достолепие. Възможно ли е помиряване, можем ли да продължим да живеем със сънародници, които освен не осъждат съветската експанзия, само че даже поддържат незаконната политика на Кремъл? 

-Вие поставяте огромния въпрос до каква степен руската окупация и комунистическото иго от 1944 до 1989 година, а и до през днешния ден ни е деформирало като българи и като хора. Въпросът е - до каква степен сме индивиди и какво е да бъдеш човек в България, в случай че сме изгубили полезностите, които са ни създали през столетията индивиди и българи. Възрожденска формула какво е да си българин е: „ Българин е, който не лъже, не краде, не сменя вярата си за печена кокошка “. Доколко сме българи като общественост през днешния ден по тази формула? Въпросът не е единствено реторичен. Не е въпрос на упрек, а на самопознание и дарба за самооценка. За Левски най-важно е първо да си кажем кривиците, пък след това да вървим дружно. За половин век българската човечност редовно бе унищожавана. Комунизмът създаваше хора изгои, немислещи, без същински духовни потребности. Така се роди и актуалният така наречен русофил, който е същият плебей, който по времето на възраждането е робувал на Османската, а след това на Руската империя. Днешният русо-роб е зложелател точно на човешките български полезности - за него скъпо е всичко руско и съветско, само че не и България - вярата си в нея той към този момент сменя не за печена кокошка, а за копейки. Русофилията е висша форма на българомразие. 

-Какво може да създадем за тези хора? 

-Нищо не оказва помощ - нито обучение, нито обстоятелства, нито познания. Омразата е тяхната висша полезност. Тези нечовеци споделят " Русия ни освободи и по тази причина би трябвало да и се кланяме завинаги ". Моят отговор е: Вас и Господ не може да ви освободи. " Тези нечовеци са духовно мъртви. Но както споделя Дебелянов " Мъртвият не ни е зложелател "... Стига да не стане както в съветската сентенция: " Мертвый хватает живого ". 

- Преди 33 години политическите мутанти, които се нароиха от Българска комунистическа партия, заблудиха обществото, че се демократизират и през днешния ден виждаме в лицето на Българска социалистическа партия, АБВ, „ Възраждане “ и сходните им русофилски антибългарски формирования старите болшевишки мракобесници. Има ли разрушената и омаломощена демократична общественост сили да им се опълчи, да ги изолира и даже обезврежда?

- Много старания бяха положени, демонски старания да се разбие, раздроби и унищожи демократичната същина на българина. За половин век бяха смазани под руските танкове нашите демократични обичаи. Социалисти, неокомунисти, русофили, псевдодемократи, патриотари, псевдолиберали и псевдоконсерватори - всякаква политическа фауна наводни българското политическо пространство с една цел - да бъде сложена демокрацията в услуга на Кремълския терористичен режим, даже когато комунизмът към този момент го няма. Достигнахме до състояние демократичната " общественост " /защото общественост няма/ да се възхищава на един разкаял се социалист, просто тъй като е изгубила личните си ценностни ориентири. Формално евроатлантиците са три четвърти от националните избраници в Народното събрание и единствено една четвърт са открити поклонници на незаконния путински режим. Но в два Народното събрание тези три четвърти не откриха сили да дадат военна помощ на Украйна. С под 10% доверие Българска социалистическа партия и нейният проруски президент не престават да ръководят. В навечерието на Рождество президентът още веднъж назова парламентарното конституционно болшинство, което гласоподава военна помощ за нападнатия украински народ " войнолюбци ". Не агресорът Путин, разпалил най-мръсната война в Европа от 1945 година насам е войнолюбец, а тези които му се опълчват са наречени войнолюбци! Що за низост на едни самозабравил се съветски резидент! Ами тогава дано Радев намерено да каже, че войнолюбци са и НАТО, и Европейски Съюз, и Съединени американски щати и целият либерален цивилизован свят, който военно подкрепя Украйна? Нека да го каже намерено " натовският казус ", определен от Решетников и антибългарското посткомунистическо простолюдие! 

- Каква да бъде молитвата ни на Рождество? 

-Господи, Ти си всевластен! Направи по този начин, че сатанинската империя на Злото да се срути в Ада! Помогни и на България най-накрая да се отърве от Звяра, превзел я преди 78 години!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР