Руското правителство съобщи днес, че вдига забраната за износ на

...
Руското правителство съобщи днес, че вдига забраната за износ на
Коментари Харесай

Москва вдига забраната върху по-голяма част от износа на дизелово гориво

Руското държавно управление заяви през днешния ден, че подвига възбраната за експорт на дизелово гориво по тръбопроводи с изход на пристанища, премахвайки огромна част от наложените на 21 септември ограничавания, съобщи Ройтерс.

Ограниченията за експорт на бензин обаче остават.

Дизелът е най-големият петролен артикул за експорт на Русия с размер то към 35 милиона тона през 2022 година, от които съвсем три четвърти се транспортират през тръбопроводи. В същото време страната в изнесла 4,8 милиона тона бензин.

" Правителството е вдигнало рестриктивните мерки върху износа на дизелово гориво, което се доставя до морските пристанища по водопровод, при изискване че производителят доставя най-малко 50 на 100 от създаденото дизелово гориво на вътрешния пазар " заяви държавното управление в официално съобщение.

Ограниченията върху износа на горива от Русия, която е най-големият морски експортьор на гориво, нареждайки се пред Съединени американски щати, са повишили международните цени и са принудили купувачите да търсят различни източници на бензин и нефт, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Правителството е повишило също и митата за експорт на гориво за препродавачи до 50 000 рубли на звук по отношение на 20 000 рубли и е спряла дотациите за петролни рафинерии.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР