Руското правителство определи списък на стоки и оборудване, внесени преди

...
Руското правителство определи списък на стоки и оборудване, внесени преди
Коментари Харесай

Русия забрани износа на широка гама от внесени стоки в отговор на санкциите

Руското държавно управление дефинира лист на артикули и съоръжение, импортирани преди този момент в Русия от чужбина, които са краткотрайно неразрешени за експорт от страната , предава ТАСС.

" Списъкът включва софтуерно, телекомуникационно, здравно съоръжение, транспортни средства, селскостопанска техника, електрическо съоръжение - общо над 200 продукта, в това число железопътни вагони и локомотиви, контейнери, турбини, машини за обработка на метал и камък, монитори, проектори, конзоли и панели, ", се споделя в изказването.

Ограничението ще остане в действие до края на 2022 година " Тази мярка е нужна, с цел да се обезпечи непоклатимост на съветския пазар ", подчертаха от кабинета. Решението е взето в осъществяване на президентския декрет " За използването на специфични стопански ограничения в областта на външноикономическата активност за задачите на обезпечаване на сигурността на Руската федерация ".
 Русия стопира продажбата на непозната валута до септември
Русия стопира продажбата на непозната валута до септември

Ограничават руснаците при изтегляне на парите им в долари

Както се акцентира в кабинета, " износът на тези артикули е краткотрайно стеснен до всички непознати страни ", като се изключи страните от Евразийския стопански съюз (ЕАЕС), и непризнатите от повечетео страни в света отделили се от Грузия територии - Абхазия и Южна Осетия.

" За последните ще има разрешителна процедура за експорт, утвърдена с настрана разпореждане на държавното управление ", обясниха от пресслужбата. Става ясно, че разрешенията за експорт на артикули ще се дават от отрасловите министерства.

На 8 март съветският президент Владимир Путин разпореди през 2022 година да се ограничи или забрани износа от страната и вноса в нея на избрани артикули и първични материали съгласно описите, които държавното управление трябваше да дефинира . В същото време се указва, че ограниченията не се отнасят за артикули, транспортирани от жители за персонално прилагане.

Новите решения бяха взети в допълнение към ограниченията, планувани в предходни укази на президента на Руската федерация. Така по-рано бяха въведени специфични стопански ограничения по отношение на " неприятелските дейности на Съединените щати и непознати страни и включили се към тях интернационалните организации ", както и краткотрайни стопански ограничения за обезпечаване на финансовата непоклатимост на Русия . Указът е подписан за гарантиране на сигурността на страната и безпроблемното действие на промишлеността. Той влезе в действие в деня на формалното му издание.

Прессекретарят на президента Дмитрий Песков, разяснявайки този декрет, изясни, че " имаше доста материали и първични материали, които са импортирани в Руската федерация за разнообразни индустриални вериги, някои компании ограничиха осъществяването на своите контракти, и по тази причина беше въведена възбрана за експорт на такива материали от страната ".
 Борел: Европейски Съюз е на ръба на опциите си за наказания против Русия
Борел: Европейски Съюз е на ръба на опциите си за наказания против Русия

За Съюза ще е " доста по-трудно " да забрани енергийния импорт от Русия

Войната на Русия против Украйна, която стартира на 24 февруари, провокира интернационално наказание, докара до невиждани финансови наказания против Москва и подтиква напускането на световни компании от Русия. Западът също по този начин наложи строги ограничавания за експорт на основни технологии към Русия.

Американският президент Джо Байдън съобщи, че невижданите икномически наказания против Русия са опция на започването на Трета международна война .

По данни на световната база данни за мониторинг на глобите Castellum.ai Русия към този момент е поради войната с Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР