Руското посолство в САЩ заяви, че Вашингтон се опитва да

...
Руското посолство в САЩ заяви, че Вашингтон се опитва да
Коментари Харесай

Руското посолство в САЩ: Вашингтон опитва да омаловажи компрометираща информация за взривовете на "Северен поток"

Руското посолство в Съединени американски щати съобщи, че Вашингтон се пробва да омаловажи компрометиращата информация за хипотетичното присъединяване на разследващите му служби във гърмежите, които предходната година повредиха газопровода " Северен поток ", предава Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В понеделник Москва не съумя да убеди Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да изиска без значение следствие на детонациите от предишния септември, които повредиха газопроводите " Северен поток ", свързващи Русия и Германия. Руските публични лица реагираха яростно и през вчерашния ден Кремъл съобщи, че ще продължи да упорства за интернационално следствие.

Руското посолство в Съединени американски щати съобщи в свое изказване, оповестено в платформата за известия Телеграм, че Вашингтон прави " всичко допустимо ", с цел да попречи на " безпристрастните старания " да бъдат открити събитията към детонациите.

" Смятаме това за явен опит да се омаловажи информацията от уважавани публицисти, която е нездравословна за Съединените щати, за евентуалното директно присъединяване на американските разследващите служби ", се споделя в изказването на посолството.

В обява в блога си през февруари проверяващият публицист и притежател на премията " Пулицър " Сиймур Хърш цитира неидентифициран източник, съгласно който водолази от военноморските сили на Съединени американски щати са унищожили тръбопроводите с експлозиви по разпореждане на президента Джо Байдън.

Белият дом отхвърли информацията на Хърш, наричайки я " изцяло подправена " и " цялостна небивалица ". Норвегия съобщи, че обвиняванията " са нелепи ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР