Руското посолство у нас коментира съобщения в медиите за щети

...
Руското посолство у нас коментира съобщения в медиите за щети
Коментари Харесай

Руското посолство: Сградата на Генералното консулство в Русе е отговорност на българските власти от 2022 г.

Руското посолство у нас разяснява известия в медиите за вреди по постройката в Русе, където се е обитаваше Генералното консулство на Русия, като уточни, че постройката е предадена на българските управляващи без забележки още през лятото на 2022 г, съобщи ТАСС.


" Сградата, в която се намираше нашето генерално консулство в Русе, беше предадена на градската администрация през лятото на 2022 година Съответните актове, подписани от двете страни, не съдържаха никакви забележки по отношение на положението на пространствата. Не знаем какво се е случило в постройката през последната година и половина, това беше отвън нашия надзор. Съответните български служби дават отговор за положението на постройката и въпросите за това би трябвало да се насочат към тях ", се споделя в позицията.

По-рано български медии, базирайки се на " специфична комисия, посетила постройката на 16 януари ", оповестиха, че тя е претърпяла " големи вреди ", в това число отстранени кранове на мивките в постройката.

На 28 юни 2022 година българското държавно управление реши да експулсира от страната 70 съветски дипломати и представители на техническия личен състав на дипломатическите организации на Русия, в това число генералните ѝ консули във Варна и Русе, след сигнал от националните служби за сигурност за вероятен шпионаж от въпросните лица./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР