Руското посолство отговори с остър пост във фейсбук на премиера

...
Руското посолство отговори с остър пост във фейсбук на премиера
Коментари Харесай

Митрофанова скочи на Кирил Петков, как го нарече

Руското посолство отговори с изострен пост във фейсбук на премиера Кирил Петков, който през днешния ден разкритикува изказване дипломат Елеонора Митрофанова пред телевизия „ Россия 24 ”.

" Смятаме за недопустимо по никакъв метод служители на тази или онази страна без значение от сан и публична служба обществено да подлагат на критика Посланика на Руската Федерация за оценките на протичащите се в приемащата страна събития. Tова непосредствено опонира на духа на Виенската спогодба за дипломатическите връзки от 1961 година ", се споделя в обявата на  руското посолство у нас. 

Спорът потегли от изявление на Митрофанова за съветската телевизия „ Россия 24 ”. Тя беше представена да споделя, че българският народ не поддържа нито реториката, нито дейностите на държавното управление си против Русия. 

„ Не е задоволително по никакъв метод непознат дипломат да приказва от името на българския народ против българското държавно управление ”, отговори министър председателят Кирил Петков. Той предизвести, че ще има дипломатически отговор под една или друга форма.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР