Руското министерство на правосъдието е внесло искане до Върховния съд

...
Руското министерство на правосъдието е внесло искане до Върховния съд
Коментари Харесай

Русия се стреми да забрани „международното“ ЛГБТ движение като „екстремистко“

Руското министерство на правораздаването е внесло искане до Върховния съд на страната за установяване на това, което назова " интернационалното ЛГБТ публично придвижване " като екстремистко и за възбрана на активността му в Русия, заяви държавната осведомителна организация ТАСС късно в петък.

Русия стегна своите анти-ЛГБТ закони предходната година, позволявайки на управляващите да глобяват всяко лице или организация, за които е открито, че са насърчавали хомосексуалността обществено, онлайн или във филми, книги или реклами.

Този закон разшири предходния закон на Русия против ЛГБТ агитация, която не разрешава " демонстрацията " на ЛГБТ държание пред деца.

ТАСС съобщи, че министерството на правораздаването е " подало административен иск за признание на интернационалното ЛГБТ публично придвижване за екстремистко и за възбрана на активността му на територията на Руската федерация. "

Не беше незабавно ясно защо се отнася " интернационалното ЛГБТ публично придвижване ", само че наподобява, че обгръща всевъзможни опити за образуване на действия за покровителство на ЛГБТ в Русия.

Съдът би трябвало да постанови присъда на 30 ноември, сподели ТАСС.

(Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР