Руското министерство на отбраната заяви на 1 май, че са

...
Руското министерство на отбраната заяви на 1 май, че са
Коментари Харесай

ISW: Русия говори за успеха на своите ракети в отговор на страховете от украинска контраофанзива

Руското министерство на защитата съобщи на 1 май, че са били ориентирани против украински военно-промишлени обекти и сполучливо са прекъснали производството на военни запаси. Руското министерство на защитата неотдавна промени риториката си и интензивно разказва ракетни удари, евентуално в опит да показа самодеен метод към възходящата угриженост в съветското осведомително пространство във връзка с украинската контраатака. Руски блогъри настояват, че ракетите са блъснали украинските системи за противовъздушна защита и транспортен възел в Павлоград .

Това написа в новата сводка на " Института за проучване на войната " (ISW). 

Говорителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат означи, че фактът, че и Ту-95, и Ту-160 са носили доста по-малко ракети от оптималното им натоварване,  и допуска, че Русия продължава да се бори с съответното произвеждане на такива муниции.
 Съединени американски щати преброиха 100 000 съветски жертви и ранени в Украйна за последните 5 месеца
Съединени американски щати преброиха 100 000 съветски жертви и ранени в Украйна за последните 5 месеца

Особено доста са те в региона на Бахмут

Белият дом оцени на 1 май, че съветските сили са изгубили общо към 100 000 бойци - от които 80 000 ранени и 20 000 убити - в борбите за Бахмут от януари 2023 г . Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби разгласи, че половината от 20 000 убити в деяние са бойци на групата Вагнер. Кърби също по този начин оцени, че съветската атака към Бахмут се е провалила.

Украински публични лица не престават да алармират за готовността на Украйна за евентуални контранастъпателни интервенции. Украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи на 1 май, че Украйна " доближава финалната линия " във връзка с това по кое време ще бъде подготвена да стартира контранастъпателни дейности.

Резников означи, че съотношението на наличните муниции към момента не е в интерес на Украйна, само че съобщи, че съветските благоприятни условия не престават да бъдат лимитирани.

Ръководителят на Главното разследващо ръководство на Украйна Кирило Буданов акцентира на 30 април, че главната цел на украинската контраофанзив а остава освобождението на цялата украинска територия и съобщи, че се надява Украйна да успее да усъвършенства позициите си по цялата фронтова линия, с цел да заплаши дейно съветската логистика в окупираните Крим и Донбас.

Финансистът на " Вагнер " Евгений Пригожин евентуално употребява възобновеното си състояние пред съветското управление, с цел да ускори напъните си за самореклама и дългогодишните си проблеми с съветското Министерство на защитата. Руски източници започнаха да популяризират хипотетично писмо от Министерството на защитата до Пригожин на 30 април в отговор на изявлението на Пригожин от предндия ден, в което той заплашва да изтегли силите на " Вагнер " от Бахмут , в случай че съветската войска не успее да даде повече боеприпаси на Вагнер. В писмото, което е от 23 април са изброени всички артилерийски муниции и съоръжение , които съветското МО дава на " Вагнер ".
 ISW: Пригожин заплаши да изтегли
ISW: Пригожин заплаши да изтегли " Вагнер " от Бахмут

Напрежение в Кремъл

Руски чиновник може да е разгласил писмото, с цел да попречи на Пригожин да употребява казуса с дефицита на артилерия , с цел да подлага на критика Министерството на защитата, както е правил в предишното.

Пригожин отговори, като съобщи, че числата, предоставени от непроверения документ, към момента не са задоволителни за това, от което " Вагнер " се нуждае , с цел да извърши предоставените му задания.

На 1 май пък Пригожин съобщи, че " Вагнер " има огромни ресурси от оръжия, които е заловил от украинските сили по време на завладяването на Соледар през януари 2023 година, а Пригожин риторично се похвали, че има задоволително оръжие, с цел да поддържа милионна войска. Пригожин допуска, че ще предложи продан на тези ресурси от оръжия за ресурсите, които " Вагнер " изисква. Пригожин евентуално ще продължи да разчита на съществуващите си осведомителни линии на офанзива, с цел да се популяризира и да търси спомагателни привилегии от съветската войска, до момента в който резервира оправдан статус пред съветското управление.

Руското министерство на защитата удостовери на 30 април промяната на съветския заместник-министър на защитата по логистиката генерал-полковник Михаил Мизинцев с генерал-полковник Алексей Кузменков. От МО не дадоха аргументация за промяната, нито прецизираха дали Мизинцев има нова роля. Руските блогъри спекулират за промяната на Мизинцев с Кузменков, който тогава беше заместник-началник на Руската национална армия (Росгвардия). Редовните промени в съветското военно командване доведоха до все по-фракционна съветска войска и дезорганизирани командни структури, които деградират Военният потенциал на Русия, както неотдавна писа ISW.

Опозиционната секта на съветското МО евентуално се пробва да в профил определени чиновници на МО, като обществено подлага на критика техните военни старания. Руски блогъри се оплакаха, че заместник-министърът на защитата генерал-полковник Юнус-бек Евкуров е посетил Херсонското направление преди месеци и не е извършил обещанието си да разпредели 140-150 лодки на съветските сили за отбрана на островите в делтата на река Днепър . Един блогър твърди, че неналичието на плавателни съдове е предиздвикала окупационния началник на Херсонска област Владимир Салдо да подреди на администрацията си в средата на април да стартира да използва цивилни лодки за съветска военна приложимост.
 ISW: Путин и генералите му – разбъркване на пешките
ISW: Путин и генералите му – разбъркване на пешките

Честите рокади в съветската войска утежняват възможностите ѝ за триумф в Украйна

Критиките против Евкуров последваха уволнението на съветския заместник-министър на защитата по логистиката генерал-полковник Михаил Мизинцев на 27 април. Съобщава се, че Мизинцев е бил уволнен след инспекцията на Северния флот от командващия съветските въздушнодесантни сили и член на " Вагнер " генерал-полковник Михаил Теплински войските разкриха обилни проблеми със снабдяването. Съобщава се, че Теплински е поел командването на съветските сили в Южна Украйна в средата на април и може би употребява новото си предопределение, с цел да в профил чиновници на съветското министерство на защитата с оправданието, че те не съумяват да обезпечат задоволително войски .

ISW допусна на 30 април, че Теплински евентуално е спечелил благоразположението на съветския президент Владимир Путин в края на март и рецензиите на блогърите против Евкуров евентуално са продължаващо изпитание да се отслаби или в профил група съветски военни командири и чиновници, които са лоялни на ръководителя на генералния щаб армейски военачалник Валерий Герасимов.

Нарасналото неотдавна разпространяване на съветски частни военни компании, опериращи в Украйна, може да наложи някои промени в цялостната командна конструкция. Ръководителят на украинското основно военно разследващо ръководство Кирило Буданов съобщи на 30 април, че съветските сили се пробват да основат единна командна конструкция за съветски паравоенни формирования, настоящи в Украйна под контрола на съветския Генерален щаб. Достоверен украински офицер от запаса заяви на 30 април, че появяването на спомагателни ЧВК като Поток, Ветерани, Енисей, Скиф, Тигър, Ибрис, Рис и Вълци е изострило провокациите с логистиката, командването и контрола, разузнаването и оперативната съгласуваност.

ISW не е видял никакви изказвания, че съветската войска има намерение да включи " Вагнер " дружно с тези други частни армии в тази регистрирана единна командна конструкция, макар че напъните за това евентуално биха засилили спора на финансиста на " Вагнер " Евгений Пригожин с съветското Министерство на защитата (MO).

Съобщава се, че съветското министерство на защитата е засилило акцията си за набиране на пандизчии, макар че " Вагнер " към момента може да се възползва от напъните. Ръководителят на самостоятелната съветска правозащитна организация " Рус Сидящая " (Русия зад решетките) Олга Романова съобщи на 30 април, че съветското министерство на защитата е почнало фрапантно да усилва набирането на пандизчии през април, откакто забрани на " Вагнер " да набира чиновници от пандизите през февруари. Романова съобщи, че Министерството на защитата сега набира със скорост към 10 000 новобранци на пандизчии на месец. Романова също по този начин съобщи, че МО трансферира " непотребните " новобранци на пандизчии на " Вагнер ", тъй като доста съветски командири не знаят по какъв начин да командват контингент от новобранци на пандизчии.

Предполагаем съветски наказан новобранец, служител в съветската войска, твърди, че наказаните подписват шестмесечни контракти с Министерството на защитата, същите интервали на контракта, за които наказаните новобранци са служили при " Вагнер ". Руският новобранец твърди, че , което в допълнение демонстрира, че тези нередовни формирования евентуално са предопределени да правят изтощителни наземни набези.

Украинският общоприет щаб заяви на 1 май, че почти 400 новоназначени новобранци от " Вагнер " се образоват в региона на Бердянск, Запорожка област, а други 200 се образоват покрай град Луганск.

Кадетите в командните академии в цяла Русия се дипломираха няколко месеца предварително и някои съветски източници твърдяха, че тези приключили може да бъдат изпратени в Украйна . Руски източници оповестяват, че курсанти от Рязанското гвардейско висше въздушнодесантно командно учебно заведение, Новосибирското висше военно командно учебно заведение, Далекоизточното висше общовойско командно учебно заведение, Военния университет на Руското МО, Военномедицинската академия и Тюменското висше военноинженерно Командното учебно заведение са приключили на 29 април, два или три месеца предварително. Руски блогър твърди, че приключилите Рязанското гвардейско висше въздушнодесантно командно учебно заведение неотложно са изпратени в Украйна и евентуално ще вземат участие в напъните на съветската войска за образуване на нови бригади на ВДВ.

ISW към момента не е получила удостоверение, че неотдавна приключилите съветски командни учебни заведения се разполагат в Украйна. Руската войска евентуално се пробва бързо да генерира нов набор от командири на по-ниско и приблизително равнище, с цел да се оправи с деградацията на съветския команден кадър в Украйна.

Съобщава се, че съветските командири от ден на ден санкционират съветски военнослужещи за непокорство в опит да засилят дисциплината. на 30 април, че съветските командири са почнали да санкционират нарушаванията на дисциплината, като задържат съветски военнослужещи в спонтанни кафези, направени от дупки в земята, покрити с железна решетка. Министерството на защитата на Обединеното кралство заяви, че съветските командири вкарват все по-драконовски начинания за възстановяване на дисциплината измежду съветските сили в Украйна от есента на 2022 година

Руските публични лица и окупационните управляващи не престават напъните за консолидиране на окупираните територии в съветската социално-икономическа система. Окупационният началник на Запорожка област Евгений Балицки съобщи на 1 май, че той и Руската профсъюзна асоциация Сергей Вострецов са разискали способи за развиване на профсъюзите в окупираната Запорожка област.

Представители на Министерството на индустрията на окупираната Херсонска област се срещнаха с Вострецов и съветския министър на индустрията и търговията Семьон Машкауцан на 27 април , с цел да разпознават опциите за развиване на профсъюзите и удовлетворението на служащите в окупираната Херсонска област.
 Зеленски приветства резолюция на ПАСЕ за депортирането на украински деца
Зеленски приветства резолюция на ПАСЕ за депортирането на украински деца

ПАСЕ призна и решението на МНС за арест на Путин

Руските управляващи не престават с пропагандата измежду украинските деца в опит да консолидират публичния надзор върху окупираните територии. Вицегубернаторът на окупирана Херсонска област Татяна Кузмич съобщи на 29 април, че съветските окупационни управляващи възнамеряват да доведат гимназисти от Херсонска област в Севастопол, окупирания Крим, до празника на Деня на успеха на Русия 9 май, с цел да разпространяват съветския национализъм и историческо обучение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР