Руското министерство на отбраната представи нови данни за инцидента със

...
Руското министерство на отбраната представи нови данни за инцидента със
Коментари Харесай

С-400 е "видяла всичко": Руското министерство на отбраната с нови данни за свалянето на Ил-20

Руското министерство на защитата показа нови данни за случая със самолета Ил-20 в Средиземно море, станал на 17 септември. Те са са взети от знаците на пункта за бойно ръководство на зенитната ракетна система С-400, която се намира във въздушната база Хмеймим.

" Техническите възможности на дадения комплекс и, в частност, разделителната способност на радиолокационните средства позволяват да се откриват и съпровождат не само аеродинамични цели, но и високоскоростни цели, летящи по балистична траектория ", каза говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

Той подчерта, че новите данни показват, че вина за инцидента има ВВС на Израел. Според информацията, взета от С-400, изтребителите F-16 са се намирали в зоната на патрулиране, близо до руския самолет.

Поради това, че израелският изтребител се е приближил до Ил-20, сирийската ракета рязко е променила своята посока и е тръгнала към руския самолет, защото той е бил по-бавна и голяма цел.

" Всичките изявления на представителите на израелското военно ведомство за това, че израелската страна няма отношение към гибелта на 15-те руски военни, са лъжливи ", каза Конашенков.

Той подчерта, че тези данни " вече не свидетелстват, а доказват ", че именно израелските самолети са виновни за свалянето на Ил-20. И добави, че наистина е имало провокативни действия на ВВС на Израел в район, където има и самолети на гражданската авиация.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР