Руското министерство на отбраната опроверга съобщението на британските кралски военновъздушни

...
Руското министерство на отбраната опроверга съобщението на британските кралски военновъздушни
Коментари Харесай

Москва отрече, че британски самолети са прехванали негови бомбардировачи

Руското министерство на защитата опроверга известието на английските кралски военновъздушни сили, че на 13 август негови самолети са прехванали шест съветски бомбардировача Су-24 над Черно море, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.

На 13 август четири самолета от морската авиация на Черноморския флот, измежду които нямаше нито един бомбардировач Су-24, извършиха планови образователни полети над Черно море. След осъществяването на задачата на полета в заложения регион от въздушното пространство на разстояние над 30 км беше видян боен аероплан на страна от НАТО, оповестява съветското министерство. Самолетът не извърши никакви маневри, не се отклони от маршрута и не се приближи до съветските самолети, връщащи се към летището, на което са ситуирани, акцентира министерството, като означи, че полетите на морската авиация на съветския Черноморски флот се извършват в строго сходство с интернационалните правила за потребление на въздушното пространство и без да се нарушават границите на други страни.

По-рано представител на кралските военновъздушни сили заяви, че на 13 август два английски изтребителя са изхвърчали под паника от румънската военновъздушна база "Михаил Когълничану ", за съпровождане на съветски самолети над Черно море, напомня ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР