Руското министерство на отбраната обяви, че голямо количество оръжие от

...
Руското министерство на отбраната обяви, че голямо количество оръжие от
Коментари Харесай

Положението на украинските войски в Луганска област става все по-тежко

Руското министерство на защитата разгласи, че огромно количество оръжие от Европейския съюз и Съединените щати е било унищожено при снощния ракетен удар по град Чортков в Западна Украйна.

При удара са били изумени жилищни здания и са ранени мирни поданици, споделиха от локалната администрация.

Но и през днешния ден главните бойни дейности се водят стотици километри на изток – в Донбас.

Ударът по Чортков е бил нанесен с крилати ракети от съветска фрегата в Черно море. Говорителят на съветското военно ведомство Игор Конашенков уточни, че при офанзивата са били унищожени противотанкови и зенитни ракетни комплекси и снаряди.

Според украинските управляващи обаче са били изумени освен военни обекти, а също и четири жилищни здания, като 22-ма ранени, измежду тях и 12-годишно дете, са били признати в болница.

Ако информацията за погубен боеприпас е достоверна, ударът по Чортков ще усложни казуса с дефицита на муниции, за който оповестиха преди дни от украинските управляващи.

Според английското министерство на защитата казусът на Русия е в дефицита на военнослужещи. Според най-новата сводка от Лондон в Москва приготвят изпращане на спомагателни батальони в Донбас, само че за задачата евентуално ще им се наложи да активизират запасняци.

В снощното послание към сънародниците си украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че от началото на войната Русия към този момент е изгубила 32 000 бойци – данни, които не се удостоверяват от други източници:

„Спомняте ли си по какъв начин Русия се надяваше да завладее целия Донбас при започване на май, към този момент е 108-ми ден на войната, към този момент сме юни, Донбас удържа офанзивата. Загубите, които окупаторите търпят всекидневно, са значими, никой не може да каже какъв брой дълго ще продължи това погубване на съветски души, само че ние би трябвало да създадем всичко по силите си да накараме окупаторите да съжаляват за това, което се сторили“, сподели Зеленски.

Според последните известия на украинските управляващи, а и на английските им съдружници, ситуацията на украинските войски в Луганска област става все по-тежко – съветското командване употребява надмощието си в бройка и артилерия, с цел да завземе последователно територии към и във град Северодонецк, украински сили към момента удържат завода „Азот“, само че руснаците са разрушили мост през река Северски Донец и заплашват да пресечен пътя им за оттегляне.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР