Руското и американско посолства в София са на път да

...
Руското и американско посолства в София са на път да
Коментари Харесай

Руското посолство нападна американското заради българската корупция

Руското и американско посолства в София са на път да се сборят невиждано на родна територия във връзка с българската корупция. 

Съвсем изненадващо, тъкмо посолството на Русия пусна пост във Facebook, в който пази български политически дейци и магистрати от американски констатации. 

" Обърнахме внимание на скорошното изявление на сътрудници от Посолството на Съединени американски щати в България за неспособността и неналичието на политическата воля на българските управляващи да се оправят с корупцията в страната. Коректността и уместността на острите бележки по отношение на чувствителни за българското общество въпроси, изключително в навечерието на парламентарните избори, провокира огромни подозрения. Смятаме, че сходни наставнически изказвания, както постоянно без съответни доказателства, де факто хвърлят сянка както върху политически дейци, по този начин и на функционерите на правосъдната система на Република България ", пишат

Повод за реакцията на Русия явно са по време на онлайн полемика, проведена от Атлантическия клуб. Тогава тя разгласи: " Липсата на отчетност и надзор върху основния прокурор е предизвикателство, с което България би трябвало да се оправи. Но оправянето единствено с него няма да реши проблемите на страната. Той би трябвало да бъде решен редом с останалите провокации, изброени от Европейската комисия в отчета за върховенството на закона - неналичието на медийна самостоятелност, обвързаностите между управляващите, съставът и структурата на Висшия правосъден съвет ".

Според американската прокурорка в страната е отслабена опцията да проверява корупцията. Като за това значение имат олигархичните въздействия и неналичието на медийна независимост. За да доближи България цялостния си капацитет, водачите ѝ трябва да зачитат върховенството на закона ", уточни Ким. И акцентира, че държавните управления редовно са разчитали на това да разтълкуват даден отчет като добър и да кажат, че обстановката се усъвършенства.  " Корупционната пандемия не може да се лекува с еднократна или двукратна имунизация. Лидерите на България би трябвало да поддържат това, че никой не е над закона, в това число и те самите. Те би трябвало да подсигуряват, че промените следват тези правила ", сподели американката. По думите ѝ липсва политическа решителност за присъди за корупция. А " българските водачи знаят какво е належащо за същинска смяна, само че доста малко е направено, с цел да се реализира ", твърди тя.

" Въпросът на корупцията във висшите ешелони на властта към момента съществува даже в «най-демократичните» страни по света (няма да си спомняме, да вземем за пример, за някои сюжети от «украинското досие» на настоящото управление на САЩ). Мирише на двуличие, нали по този начин? ", пишат в този момент от съветското посолство. 

Интересно е, че тъкмо съветската дипломация пази политически дейци и функционери на правосъдната система, откакто точно те изгониха към този момент 6 съветски дипломати за шпионаж. И при всеки обособен случай американското посолство пускаше известия, в които приветстваха дейностите на българските управляващи.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР