Руско-украинските преговори ще се проведат сутринта в понеделник.Делегацията от Киев

...
Руско-украинските преговори ще се проведат сутринта в понеделник.Делегацията от Киев
Коментари Харесай

Започват преговори за мир, кого изпращат Путин и Зеленски в Припят

Руско-украинските договаряния ще се проведат сутринта в понеделник.

Делегацията от Киев пътува към Беларус през Полша от съображения за сигурност, заяви РИА " Новости ".

Според политолога Юрий Воскресенски, който е обвързван с организацията на договарянията, те ще се проведат в една от държавните резиденции на река Припят, написа dir.bg.

" Преговорите ще се проведат сутринта в понеделник по отношение на това, че, от съображения за сигурност, украинската делегация отпътува не по директния път през Гомел, а ще премине през Полша, през граничния пункт " Варшавски мост ", оповестява Воскресенски.

В делегацията са включени заместник-министър на външните работи на Украйна, политици и военни, също по този начин и ръководителят на фракцията " Слуга на народа " Давид Арахамия.

По-рано съветската делегация заяви, че са се разбрали да се срещнат в Гомелска област, на границата на Беларус с Украйна.

Руската делегация дойде, последва отвод от Украйна да договаря в Беларус с обвиняването, че страната изстрелва ракети от своята територия в посока към Киев. Президентът на Беларус отхвърли.

Впоследствие обаче украинската страна размишления. Обратът пристигна след телефонен диалог сред Зеленски и Лукашенко.

" Договорихме се, че украинската делегация ще се срещне с съветската без предварителни условия на украинско-беларуската граница, в региона на река Припят ", съобщи Зеленски след диалога с беларуския президент. 

Зеленски сподели, че не има вяра изключително в резултата от срещата с Русия, само че " дано опитат ". Според него тези договаряния са " въпреки и дребен, само че късмет ".

Веднага след получената зелена светлина съветската делегация отпътува за новото място за договарянията, определено от Украйна - край река Припят, на беларуско-украинската граница.

В състава влизат сътрудникът на съветския президент Владимир Медински, заместник-министрите на защитата Александър Фомин и Андрей Руденко, посланикът в Беларус и ръководителя на интернационалния комитет на Думата Леонид Слуцкий.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР