Руският внос намаля рязко през март поради логистични ограничения и

...
Руският внос намаля рязко през март поради логистични ограничения и
Коментари Харесай

Без изненада: Руският внос спадна рязко през март поради

Руският импорт понижа внезапно през март заради логистични ограничавания и напускането на западни компании, сподели в петък президентският консултант Максим Орешкин в изявление за телевизия „ Россия 24 “.

Спадът на вноса евентуално ще възлезе на „ десетки % “, уточни той.

Той допусна, че тази обстановка като цяло може да продължи през актуалната година.

„ Според разнообразни оценки салдото по настоящата сметка може да надвиши 200 милиарда $. Положителното салдо по настоящата сметка на платежния баланс на Руската федерация през първото тримесечие се е нараснало с 2,6 пъти в съпоставяне със същия интервал на предходната година и възлиза на 58,2 милиарда $, сочат предварителни данни на Централната банка на Русия “, добави Орешкин.

Той също по този начин разяснява и рестриктивните мерки върху продажбата на задгранична валута в Русия, отбелязвайки, че това защищават нейните притежатели и стопански сътрудници от обилни опасности.

„ Трябва ли да премахнем тези ограничавания? Всъщност би трябвало да разберем, че в доста връзки тези ограничавания пазят нашите стопански сътрудници. Много е значимо да разберем, че в актуалната обстановка натрупването на тези валути на тъй наречените „ вражески “ страни водят до доста съществени опасности за техните притежатели. Следователно, вместо да бъдат свързани с други фактори, тези ограничавания защищават от тези опасности “, сподели Орешкин.

Служителят на Кремъл също по този начин съобщи, че западните страни няма да спрат фактическата икономическа война, която оповестиха против Русия, и ще вкарат нови пакети от наказания.

„ Виждаме, че никой няма да спре икономическата война против нас, което значи, че ще бъдат въведени нови пакети от наказания, някои банки, избрани компании могат да бъдат подложени на ограничавания и в случай че имат долари, евро, йени или паунди, тези техни активи могат да бъдат замразени когато и да е “, сподели Орешкин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР