Руският вицепремиер Виталий Мутко увери, че в страната няма да

...
Руският вицепремиер Виталий Мутко увери, че в страната няма да
Коментари Харесай

Мутко обеща топло посрещане на хомосексуалистите и цветнокожите на световното първенство в Русия

Руският вицепремиер Виталий Мутко увери, че в страната няма да има проблеми със сигурността на идното международно състезание по футбол. Жребият за Мондиал 2018 беше изтеглен в петък, а точно сигурността е измежду най-коментираните тематики в последните месеци. Мутко даде конференция, на която подсигурява, че всички нужни ограничения са взети.

" Мисля, че ни показват в доста неприятна светлина, като страна, в която върлува хомофобия и расизъм, само че това не е правилно. Преди няколко седмици " Манчестър юнайтед " и " Ливърпул " гостуваха в Москва за мачове от Шампионската лига и проблеми нямаше. Нито с почитателите от Англия, нито с футболистите ", сподели Мутко.

Според него случаите от предишното с цветнокожи футболисти са изолирани случаи и към този момент са в историята.

" Аз давам обещание, че ще има доста топло посрещане за всички цветнокожи и за всички хомосексуалисти. Ние не разделяме хората съгласно расата им или нещо друго. В Русия има 180 националности и четири разнообразни района. Расизмът е световен проблем, само че не е характерен единствено за една страна. Ние ще създадем всичко належащо всеки тим да се усеща като вкъщи си ", добави вицепремиерът и някогашен министър на спорта.

Мутко добави, че Русия към този момент е подхванала ограничения да отвори границите си към всички искащи да участват на международното състезание. Входните визи за страната отпаднаха, а също така ще бъде обезпечен и свободен превоз сред другите градове-домакини.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР