Руският вицепремиер Александър Новак обяви днес, че цените на петрола

...
Руският вицепремиер Александър Новак обяви днес, че цените на петрола
Коментари Харесай

Русия шантажира Европа със заплахи, че цените ще скочат до 300 долара за барел петрол

Руският вицепремиер Александър Новак разгласи през днешния ден, че цените на петрола на международните пазари могат да доближат 300 $ за барел, в случай че Западът спре да купува съветски нефт, заяви ТАСС, представена от Ройтерс. По думите му обаче е малко евентуално тава да се случи в близко бъдеще, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Новак към този момент е невероятно Европа да се откаже от съветския газ. " За в бъдеще могат да афишират каквото си желаят, само че да се заместят в този момент съветските нефт и газ просто не е допустимо ", сподели вицепремиерът. " В краен случай ние ще пренасочим доставките към азиатските пазари, които порастват по-бързо от международните. Това са положителни пазари. "

А съгласно генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш тактиката на огромните западни стопанска система за подмяна съветските енергоносители може да ги сложи в дълготрайна взаимозависимост от изкопаемите горива и да загърби заложените климатични цели, предава ТАСС, като цитира изказване на Гутериш пред онлайн конференция на сп. " Економист.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР