Руският вестник Новая газета съобщи, че е изпратил журналистката Елена

...
Руският вестник Новая газета съобщи, че е изпратил журналистката Елена
Коментари Харесай

Кадиров заплаши руска журналистка, какво ѝ се случи след това

Руският вестник " Новая газета " заяви, че е изпратил журналистката Елена Милашина отвън страната в името на нейната сигурност, откакто водачът на Чечения Рамзан Кадиров я назова " терористка ", заяви Ройтерс.

Милашина е проверяващ кореспондент. Занимава се с нарушаванията на правата на индивида в Чечения, обитаем най-вече с мюсюлмани район, ръководен от подкрепяния от Кремъл Рамзан Кадиров. Той пристигна на власт след две кървави войни, последвали разпадането на Съветския съюз през 1991 година, напомня " Ройтерс ".

В обява от 24 януари в акаунта на Кадиров в обществената мрежа " Телеграм " Милашина и правозащитникът Игор Каляпин са разказани като терористи. Там също се споделя: " Винаги сме отстранили терористите и техните съучастници, сред тях няма разлика. "

Дмитрий Муратов от " Новая газета " стана един от носителите на Нобеловата премия за мир през октомври предходната година и посвети премията си на шестима сътрудници на вестника, които бяха убити поради работата им по откриване на нарушавания на правата на индивида и корупция. Вестникът съобщи, че решението за преместването на Милашина е било взето, откакто тя е получила многочислени закани от " видни представители на Чеченската република ".

Изданието добавя: " Всеки ден ви описваме за това, което се случва в Русия и по света. Нашите публицисти не се опасяват да открият истината, с цел да ви я покажат. В страна, в която управляващите непрекъснато желаят да забранят нещо, в това число да забранят да се споделя истината, би трябвало да има издания, които не престават да вършат същинска публицистика. "

Милашина, чиято предшественичка Анна Политковская беше убита наоколо до жилището ѝ в Москва през 2006 година, разяснява нощес решението да напусне Русия за известно време в изявление за телевизия " Дождь ". " Както основният ми редактор, по този начин и моите много високопоставени източници упорстват за това и споделят, че опасността за персоналната ми сигурност е огромна. Така че ще ги послушам, макар че в действителност не обичам да върша това, не обичам такива неща ", сподели тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР