Руският външен министър заяви, че в Европейския съюз няма демокрация,

...
Руският външен министър заяви, че в Европейския съюз няма демокрация,
Коментари Харесай

Сергей Лавров пред ОССЕ: Държавният секретар на САЩ се оказа страхливец

Руският външен министър съобщи, че в Европейския съюз няма народна власт, а „ дисциплинираност на палката “, и назова държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и висшия представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика и сигурността Жозеп Борел „ страхливци “ за това, че си потеглиха от Северна Македония и не се включиха в полемиките на срещата на ОССЕ в Скопие, съобщи ТАСС.

„ Не приканвам Европейски Съюз да се разпадне, тези апели са непотребни. Просто установявам по какъв начин се държат страните, които са се оповестили за модел, за венец на демокрацията. В Европейския съюз няма народна власт. Има дисциплинираност на палката, строяване, според мен даже по-лоши, в сравнение с в НАТО. Или по-скоро „ по-добри “, в сравнение с в НАТО “, сподели ръководителят на съветската дипломация на конференция след присъединяване си в днешното съвещание на 30-ата среща на Съвета на министрите на ОССЕ.

Лавров окачестви като „ страхливци “ Блинкън и Борел, които напуснаха събитието след работната вечеря в сряда, извинявайки се с работни задължения. 

На това събитие нямаше нито украински министър, нито министрите на Полша и балтийските страни. Блинкън, както разбирам, си потегли, а по този начин също и Борел. Вероятно те считат, че по този метод открояват желанието си да изолират Русия. А аз имам вяра, че те са просто страхливци, които се опасяват от всеки почтен диалог с обстоятелствата в ръцете си, означи Лавров.

Лавров засегна в изявлението си и тематиката за Балканите, като съобщи, че народите там няма да разрешат на Запада да настройва една страна против друга, показва Българска телеграфна агенция.

„ Разпадането на Югославия беше в полза на Запада, никой на Балканите не се нуждае от такава сплотяваща мощ, Западът постоянно е желал да настройва един народ против различен на Балканите и продължава да го прави с триумф и в този момент. Убеден съм, че народите на балканските страни за своята дълга, тежка, само че славна история са развили някакъв генетичен код в себе си и в последна сметка няма да се оставят да бъдат обиждани, няма да разрешат на нашите западни сътрудници непрекъснато да разиграват една страна против друга, един народ против различен “, добави той.

По думите му западните страни „ предизвикват някои етнически групи на Балканите, до момента в който във връзка с други заемат нападателна, диктаторска позиция, изисквайки да се съгласят, преди да е станало прекомерно късно, да се причислят към глобите против Русия “.

По отношение на войната в Украйна той сподели, че Москва не вижда сигнали от страна на Киев и западните страни за подготвеност за политическо споразумяване.

За да стартира политическият развой за Украйна са нужни две страни, като в танго, само че от другата страна танцуват брейк, съобщи съветският външен министър на конференцията.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР