Руският външен министър в речта си в синтезирен вид на

...
Руският външен министър в речта си в синтезирен вид на
Коментари Харесай

Боян Чуков: Русия гледа на ЕС не като на субект, а като обект на американската външна политика

" Руският външен министър в речта си в синтезирен тип на форума " Примаковски четения " дефинира главните акценти в съветската външнополитическа теория, както и направи разбор на редица събития по света. Най-вече той сложи в своята тирада една огромна част, с цел да прочете деликатно историята по какъв метод е довела до спора на украинска територия. "

Това съобщи за Радио " Фокус " геополитическият анализатор Боян Чуков.

" Основен миг, както споделих е върху това, че има задоволително обещания от страна на Запада, някои устни, други писмени, че сигурността на коя да е страна в Организацията за сигурност и съдействие в Европа не може да бъде за сметка на друга страна-членка. Той акцентира обстоятелството, че НАТО и Съединени американски щати градят своята сигурност за сметка на Руската федерация ", добави Чуков.

Според геополитическия анализатор Европейски Съюз е мощно подвластен от Съединени американски щати:

" От друга страна, един от най-сериозните моменти в тази тирада е, че от съветска страна към този момент Европейски Съюз не се преглежда като индивид, а като обект на американската външна политика и в този проект Лавров акцентира, че надалеч по-самостоятелни страни са Индия, от Персийския залив, редица обединявания в Африка и Латинска Америка. И той вижда надалеч по-големи учредения Русия да има връзки с тези страни, в сравнение с с Европейски Съюз ".

" Немалко европейски водачи дават доказателства тъкмо за това, те не работят за ползите на Европейски Съюз. Имам поради за сигурността на енергийната политика ", добави Боян Чуков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР