Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия остава привърженик

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия остава привърженик
Коментари Харесай

Лавров предупреди: НАТО рискува пряк сблъсък на ядрените сили

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Русия остава последовател на правилото за недопустимост на нуклеарната война и изхожда от обстоятелството, че в такава война не може да има спечелили. В същото време той означи, че ескалацията от страна на Съединени американски щати и страните от НАТО ги излага на риск от директен конфликт на нуклеарните сили.

" В подтекста на украинския спор огромната заплаха е, че като водят нещата към ескалация, Съединени американски щати и страните от НАТО рискуват да се стигне до директен въоръжен конфликт на нуклеарни сили. Ние имаме вяра, че сходно развиване би трябвало и може да бъде предотвратено. Ето за какво би трябвало да подсещаме за съществуването на високи военно-политически опасности и да изпращаме отрезвяващи сигнали на нашите съперници ", съобщи министърът пред списание International Life. Стенограмата е оповестена на уеб страницата на съветското външно министерство, съобщи БГНЕС.

Според Лавров притежаването на нуклеарно оръжие е единственият вероятен отговор на " някои обилни външни закани за сигурността " на Руската федерация и " развиването на обстановката към Украйна удостовери основателността на нашите опасения в тази област ".

В началото на август съветските управляващи приканиха Съединени американски щати да ратифицират Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити (ДВЗЯО).Москва упрекна Вашингтон в " разрушително и безконтролно държание ", че документът, подписан преди повече от четвърт век, в никакъв случай няма да влезе в действие. Според ТАСС през последните месеци съветските държавни организации към този момент са обсъждали разновидността Русия да отдръпна ратификацията си на този контракт в името на цялостната симетричност със Съединени американски щати, само че не са били взети никакви решения в това отношение.

Проч
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР