Руският външен министър Сергей Лавров се подигра днес на американския

...
Руският външен министър Сергей Лавров се подигра днес на американския
Коментари Харесай

Нагъл Лавров - нарече Борел и Блинкън страхливци

Руският външен министър Сергей Лавров се подигра през днешния ден на американския държавен секретар Антъни Блинкън, че се е показал като страхливец, като е напуснал срещата на ОССЕ в Скопие. "

Блинкън избяга, аз - не ", иронично съобщи първият съветски посланик на конференция в македонската столица, откакто през вчерашния ден ръководители на няколко делегация, измежду които и българската външна министърка Мария Габриел, напуснаха, с цел да не го слушат. Това беше знак на митинг против съветската експанзия в Украйна, която обаче Лавров разтълкува в типичния за съветските политици лексика, хулейки и иронизирайки сътрудниците си от други страни.

" Те се плашат от почтен диалог ", съобщи Лавров, за който мъчно е да повярваме, че може да беседва честно и намерено с непознатите дипломати, без да брани гневно разказите на Кремъл и диктатора Путин

Руският външен министър подреди измежду посочените от него за страхливци и ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел.

" Те са страхливци, а на мен ми е безразлично по какъв начин ще приключи тази седянка " (срещата на ОССЕ - б.а.), сподели съветският външен министър.

След като упрекна Запада, че " от две години води истерична хибридна война против Русия ", той се впусна час и половина в оправдаване на съветската експанзия в Украйна с измислени и нелепи причини.

Македонски публицист се опита да отклони словесния му поток от пропагандни внушения, задавайки му въпроса " каква е позицията на Русия по отношение на българската експанзия против македонската еднаквост ".

" Не съм доста осведомен с този въпрос ", призна Лавров и още веднъж атакува Запада, че е развалил Югославия, от което са произтекли бедите на Балканите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР