Руският външен министър Сергей Лавров обсъди по телефона ситуацията в

...
Руският външен министър Сергей Лавров обсъди по телефона ситуацията в
Коментари Харесай

Първите дипломати на Русия и Иран: Трябва да предотвратим ескалацията в Близкия изток

Руският външен министър Сергей Лавров разиска по телефона обстановката в Близкия изток с иранския си сътрудник Хосейн Амир Абдолахян, заяви Министерство на външните работи в Москва за диалога, извършен по самодейност на иранския министър. „ Фокусът беше върху обстановката в Близкия изток “, се отбелязва в текста.

Лавров и Абдолахян акцентират, че спомагателна ескалация на обстановката в района и нови рискови провокационни дейности могат да доведат до повишение на напрежението в Близкия изток. Предотвратяването на сходни сюжети и премахването на техните първопричини би трябвало да бъде обект на особено предпочитано внимание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, се споделя в известието на съветското Министерство на външните работи, представено от ТАСС.

В него се отбелязва още, че по време на диалога са били доказани позициите на страните за неотложно преустановяване на огъня в линията Газа, разрешаване на най-належащите филантропични проблеми и основаване на мощни условия за директни договаряния в сходство с резолюциите на Организация на обединените нации за решение за две страни към палестинско-израелския спор. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР