Руският външен министър Сергей Лавров каза, че прехвърлянето на съветската

...
Руският външен министър Сергей Лавров каза, че прехвърлянето на съветската
Коментари Харесай

Русия: Няма да позволим прехвърлянето на С-300 от други страни, превръщат се във военни цели мигновено!


Руският външен министър Сергей Лавров сподели, че прехвърлянето на руската зенитно-ракетна система С-300 от други страни в Украйна е невероятно и ще се смята за нелегално, тъй че Москва няма да го допусне. Според него всеки товар, влизащ в Украйна, който Москва смята за боен, ще стане законна цел за Русия.

„ Ние казахме доста ясно, че всеки товар, който ще влезе в Украйна, за който считаме, че транспортира оръжия, ще стане законна цел... защото организираме интервенция, чиято цел е да отстрани всяка опасност против Руската федерация”, съобщи ръководителят на съветското външно министерство в изявление за RT.

По-рано говорителката на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова, разяснявайки апела на президента на Украйна Володимир Зеленски към Вашингтон за доставка на С-300, сподели, че доставките на оръжие от Съединени американски щати и Европа в Украйна могат да имат рискови последствия и се трансформират в дестабилизиращ фактор.

В своя публикация „ Файненшъл таймс “ написа, че американският министър на защитата Лойд Остин ще се опита да убеди Словакия и България да дават за защитата на Украйна ракетни комплекси С-300 по молба на украинския президент Володимир Зеленски. Според финансово издание министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин ще упорства за още една основна самодейност, оповестена от президента Джо Байдън: да помогне на Украйна да обезпечи противовъздушни ракети с огромен обхват. "Файненшъл таймс " показва, че тази седмица Остин ще се срещне със своите словашки и български сътрудници като част от тези старания. И двете страни разполагат с ракетни комплекси С-300, руска система, която украинците знаят по какъв начин да употребяват. Американски законодатели и от двете съществени пари - Демократичната и Републиканската - приканиха Вашингтон да достави сходни ракетни комплекси на Украйна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР