Руският външен министър каза, че ЕС се опитва да направи

...
Руският външен министър каза, че ЕС се опитва да направи
Коментари Харесай

Лавров притесни Европа. Думите му за Молдова

Руският външен министър сподели, че Европейски Съюз се пробва да направи от Молдова " втора Украйна " и това дава отговор на консуматорския метод на настоящето управление на страната.

" Разбира се, от Молдова очевидно се пробват да създадат втора Украйна ", сподели Лавров.

" Подобен потребителски метод от страна на настоящето молдовско управление е доста индикативен, когато те декларират: " Хайде в този момент да стартираме да влизаме в Евросъюза, след това ще забележим какво ще ни обещаят и тогава може би ще решаваме, да оставаме ли в Общността на самостоятелните страни " и сходни изказвания ", разясни съветският външен министър.

Предоставянето от Европейския съюз на Украйна на статут на страна кадидатка за участие ще значи, че по въпросите на разширението на блока Брюксел се управлява на първо място от геополитически ползи. Това сподели през днешния ден в изявление пред телевизия НТВ в коридорите на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

" Ако на Украйна бъде предоставена пътна карта за подготовка за участие, това ще значи единствено, че Евросъюзът за следващ път е подготвен да си затвори очите за всички свои критерии, които постоянно са съществували за претендентите, и е подготвен да се управлява извънредно от геополитически съображения ", означи съветският министър.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР