Руският тв водещ и лекар Сергей Агапкин заяви, че една

...
Руският тв водещ и лекар Сергей Агапкин заяви, че една
Коментари Харесай

Лекар сигнализира за неочаквана последица от COVID-19

Руският тв водещ и доктор Сергей Агапкин съобщи, че една от последствията от коронавирусната зараза може да бъде напълно ненадейно заболяване. По думите на медика става въпрос за проблем, който нанася вреди върху бъбреците, написа zdrave.to.

Агапкин означи, че казусът може да възникне „ даже при тези хора, които в никакъв случай не са страдали от бъбречни болести “.

Става въпрос за нефротичен синдром - бъбречно заболяване, което съгласно него най-често се демонстрира ненадейно.

Олег Котенко, основният нефролог на свободна процедура в Москва, изясни, че може да има няколко аргументи за утежняване на бъбречната функционалност след COVID-19.

Първата е директното влияние на вируса върху бъбречната тъкан. Втората е цитокинова стихия, т.е. „ нарушение на имунните реакции, комплициран имунитет, свръхнапрегнат имунитет, който стартира да заразява органи “.

Третата причина, съгласно лекаря, може да бъде резултатът от медикаментите, които пациентът с ковид е приемал по време на лекуването.

Лекарите изброиха и признаците на бъбречно увреждане: оток, нестимулирана отмалялост и уязвимост. Според Котенко отокът с нефротичен признак е характерен: той е постоянен и разпределен по цялото тяло, в това число по лицето, а също по този начин са и мек.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР