Руският Следствен комитет каза днес, че разследва украинска следа в

...
Руският Следствен комитет каза днес, че разследва украинска следа в
Коментари Харесай

Русия разследва украинска следа за атентата в „Крокус сити хол“

Руският Следствен комитет сподели през днешния ден, че проверява украинска диря в нападението край Москва предишния месец, отговорността за което пое групировката " Ислямска страна " (ИД), съобщи Франс прес.

" Следователите са съумели да възстановят данни от мобилните телефони на упрекнатите в осъществяването на нападението в (зала) " Крокус сити хол ", се споделя в изказването.

На 22 март въоръжени нападатели нахлуха в концертната зала " Крокус сити хол " в Красногорск, Московска област, откриха огън по феновете и подпалиха постройката. При нападението починаха минимум 144 души, а 360 бяха ранени.

Арестувани са дванадесет обвинени, в това число четиримата хипотетични нападатели, които са родом от Таджикистан - някогашна руска република в Централна Азия.

Според данните, възобновени от мобилните им телефони, " сутринта на 24 февруари 2024 година " - втората годишнина от началото на съветската атака в Украйна, един от обвинените е намерил в интернет фотоси на входовете на " Крокус сити хол " и ги е изпратил на своя началник, настояват съветските следователи. " Обвиняемият удостовери всичко това в своите показания ", написа в известието.

Освен това в мобилния телефон на това лице са открити " фотоси на мъже в камуфлаж с украинско знаме на фона на разрушени здания ", се споделя още в изказването, без да се дават повече детайлности. " Тези данни могат да посочат връзка сред нападението и провеждането на специфичната военна интервенция ", прибавят следователите, като употребяват наложения от Кремъл евфемизъм, обозначаващ офанзивата в Украйна.

Следственият комитет акцентира, че е провел следствие на възможното присъединяване на " представители на украинските специфични служби и интернационалните ислямистки и терористични организации в организацията и финансирането на нападението " против " Крокус сити хол ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР