Руският самолет кацна на международното летище в столицата на Нигер

...
Руският самолет кацна на международното летище в столицата на Нигер
Коментари Харесай

Пристигането на руски войски приключва за военното присъствие на САЩ в Нигер

Руският аероплан кацна на интернационалното летище в столицата на Нигер Ниамей към среднощ с малко звук, превозвайки системи за противовъздушна защита и войски до най-новия съдружник на Москва в Сахел.

Пристигането на 100-те бойци по-рано този месец беше последният смъртен звън за наличието на американските сили, които са основани в западноафриканската страна от 2013 година – и акцентира решимостта на Нигер да разнообрази своите партньорства за сигурност оттатък запада.

Това също бележи друга стратегическа победа за Москва в Сахел, полусухата линия на юг от Сахара, където военните държавни управления от ден на ден заобикалят обичайните си западни съдружници в интерес на нови съюзи с съветския президент Владимир Путин.

Променящите се връзки идват, когато вълна от неустановеност и гнет продължава да визира Сахел, където Ал Кайда и обвързваните с ИД ислямистки бунтовници отприщиха безпорядък от Нигер до Буркина Фасо и Мали за повече от десетилетие. Военни хунти завзеха властта и в трите страни, така...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР