Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на

...
Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на
Коментари Харесай

Чечения подкрепи преизбирането на Путин с почти 100% от гласовете

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975, който беше избран отново за пети път на избори, които не бяха сметнати нито за свободни, нито за почтени, получи 98,99% от гласовете в република Чечения в Северен Кавказ, което е най-хубавият му резултат в цялата страна, съобщи ДПА.

По данни на изборната комисия от през днешния ден изборната интензивност в съветската република е била 97%, което е даже повече от 91,44%, регистрирани през 2018 година, и е най-високата в страната на тазгодишните избори.

Чечения, която се управлява от Рамзан Кадиров, обичайно регистрира висока изборна интензивност и мощна поддръжка за Путин. Лидерът на Кремъл, който в този момент се насочва към нов шестгодишен мандат, реализира най-хубавия си резултат там през 2012 година с 99,76%.

Въпреки това гласуването в Чечения се счита за още по-неспокойно, в сравнение с в останалата част на Русия, като наблюдаващите оповестяват за репресии и принуждение в района.

Кадиров, който се показва за правилен последовател на Путин, е упрекнат в съществени нарушавания на човешките права и в политически убийства.

Докато беше министър председател през 1999 година, Путин изпрати войски в републиката, която преди този момент беше оповестила самостоятелност от Русия, и това докара до цялостното разрушение на столицата Грозни.

Путин завоюва към 90% от гласовете и в другите кавказки републики на изборите, които започнаха в петък и на които той нямаше действителен конкурент.

След като съвсем всички гласове бяха преброени, изборната комисия присъди на Путин рекордна победа от съвсем 88%, което е най-хубавият резултат до момента.

Международните наблюдаващи не следиха изборите в голямата страна, която обгръща 11 часови зони. Гласуването, което завърши нощес, беше съпроводено от многочислени митинги на хиляди съперници на Путин, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР