Руският президент Владимир Путин заяви вчера, че Русия, Иран и

...
Руският президент Владимир Путин заяви вчера, че Русия, Иран и
Коментари Харесай

Путин: Продължаваме усилията за нормализиране на ситуацията в Сирия

Руският президент Владимир Путин съобщи през вчерашния ден, че Русия, Иран и Турция са се заели да продължат напъните си за " нормализация " на обстановката в Сирия, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

В свое изявление след срещата с водачите на Турция и Иран в Техеран, Путин сподели, че страните са се съгласили да продължат консултациите по въпроса за Сирия. Той добави, че Русия и Иран са разискали потреблението на национални валути при двустранни покупко-продажби.

Русия, Иран и Турция считат, че сирийският спор не може да бъде позволен с военни средства, заяви ТАСС. В оповестено след срещата взаимно изказване на тримата водачи се споделя, че спорът може да бъде позволен само в границите на политически развой, под управлението и при съдействието на Организация на обединените нации.

Путин акцентира, че бъдещето на Сирия би трябвало да бъде несъмнено от жителите на страната без на тях да им се постановат каквито и да било " подготвени предписания или модели ". Президентът на Иран Ебрахим Раиси съобщи, че Русия, Турция и Иран са се съгласили на срещата, че силите на Съединени американски щати би трябвало да изоставен територията на Сирия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР