Руският президент Владимир Путин заяви във вторник, че Москва и

...
Руският президент Владимир Путин заяви във вторник, че Москва и
Коментари Харесай

Путин: Русия и Китай ще намалят използването на долара в двустранната търговия



Руският президент Владимир Путин съобщи във вторник, че Москва и Пекин възнамеряват да употребяват по-често личните си национални валути при сключването на търговски покупко-продажби на фона на утежняване на връзките на Русия със Запада.

" Руската и китайската страна потвърдиха интереса си към по-активно потребление на националните валути при реципрочни заплащания ", уточни Путин пред публицисти на взаимна конференция с китайския водач Си Цзинпин след извършените сред тях диалози по време на Източния стопански конгрес във Владивосток, оповестява Франс прес.

Владимир Путин означи, че това ще " усили стабилността на банковото обслужване при интервенции за импорт и експорт, до момента в който продължава да има опасности на международните пазари ".

Трябва да се има поради, че Русия е изправена пред все по-строги наказания, откогато разгневи Запада и управляващите в Киев, анексирайки Крим през 2014-а година и подкрепяйки сепаратистките бунтовници в Източна Украйна.

През последните месеци Съединени американски щати постановиха повече наказания против хипотетичната интервенция на Русия в американските президентски избори и при отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му във Англия. След последния кръг от наказания на Съединени американски щати и под опасността от спомагателни наказателни ограничения съветската рубла се обезецни внезапно по отношение на $ и еврото. Китайския юан пък се намалява непрекъснато през последните месеци по отношение на $.

Франс прес припомня, че още през юли съветският президент уточни, че " политическите разногласия вредят на щатския $ като световна аварийна валута ". В същото време той означи, че китайският юан към този момент е " придобил качествата " на водеща аварийна валута.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР