Руският президент Владимир Путин заяви днес, че е разтревожен от

...
Руският президент Владимир Путин заяви днес, че е разтревожен от
Коментари Харесай

Путин предупреди регионалните власти да не разкрасяват ситуацията за Covid

Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден, че е угрижен от растежа на смъртните случаи от КОВИД-19 в Русия, без обаче да разпорежда към този момент стягане на ограничаващи ограничения, ориентирани към въздържане на епидемията, съобщи Франс прес.

" Броят на новите случаи се усилва и най-тревожното е, че нараства и броят на смъртните случаи ", сподели Путин по време на видеоконферентно съвещание на съветското държавно управление.

Русия записва през днешния ден нов връх от 456 умряли от КОВИД-19 за последните 24 часа, втори подред ден с рекордни стойности на смъртните случаи.

Общият брой на инфектираните до момента в страната доближи 1 991 998 души, от които 34 387 са умрелите. Но тези стойности на смъртните случаи, които са доста по-малко, в сравнение с другаде по света, са обект на подозрения, защото управляващите регистрират умрелите, за които след аутопсия е открито, че главната причина за гибелта е КОВИД-19.

Демографските данни за интервала март-септември 2020 година демонстрират с 117 107 повече умряли в съпоставяне със същия интервал на 2019 година

Путин прикани през днешния ден управляващите в съветските райони " да не разкрасяват обстановката " и да не " се вършат, че всичко е наред ".

Според него няколко района са изправени пред дефицит на медикаменти за пациенти с ковид или липса на коли за спешна помощ.

" Задачата на всички ръководители на райони е да вземат решение проблемите всекидневно, даже ежечасно ", сподели съветският президент.

" Като цяло обстановката в страната е сложна, само че е под надзор ", увери обаче Путин, хвалейки насъбрания опит в тестването и лекуването на заболяването, добит от пролетта насам, както и използването в Русия на ваксини против КОВИД-19.

В края на октомври Путин отхвърли въвеждането на нова национална карантина, с цел да не затвори съветската стопанска система, така и така отслабена от прецизните ограничавания напролет, както и от западните наказания.

Той обаче приказва за " целенасочени и оправдани " ограничения, които могат да бъдат подхванати независимо в съветските райони.

В понеделник република Бурятия в Сибир стана първият район в страната, който вкара двуседмична карантина, с цел да възпре разпространяването на ковид.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР