Руският президент Владимир Путин заяви, че украинците и руснаците са

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че украинците и руснаците са
Коментари Харесай

Путин: Руснаците и украинците са един народ

Руският президент Владимир Путин съобщи, че украинците и руснаците са " един народ " и ще се възползват от общо поданство.

Той съобщи това във връзка на така наречен паспортен спор. Преди време съветските управляващи обявиха, че ще издават по бързата процедура съветски паспорти за украинските жители, освен от бунтовните Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР). В отговор новоизбраният украински президент Владимир Зеленски отвърна, че Киев ще издава украински паспорти за съветски жители.

Сега Путин утвърди тази концепция: " Много пъти съм казвал, че украинците и руснаците са приятелски народи. Още повече, считам, че те са всъщност един народ с разнообразни културни, езикови и исторически особености ", сподели усмихнатият Путин пред кореспонденти. " Ако Украйна даде паспорти на руснаците и ние в Русия дадем паспорти и поданство на украинците, то рано или късно ние неизбежно ще имаме предвидим резултат - всички ще имат общо поданство. Това би трябвало да бъде приветствано, " сподели Путин, преди да каже на украински " Довиждане " на репортерите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР