Руският президент Владимир Путин вече е загубил войната в Украйна,

...
Руският президент Владимир Путин вече е загубил войната в Украйна,
Коментари Харесай

Байдън каза, че Путин вече е загубил войната в Украйна и ще трябва да преговаря

Руският президент Владимир Путин " към този момент е изгубил войната " в Украйна, съобщи през днешния ден американският му сътрудник Джо Байдън, съгласно който Москва в последна сметка ще договаря, поради украинското контранастъпление, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Байдън сподели, че чака украинската контраатака да докара до договаряния с Русия и добави, че не чака войната да продължи няколко години.

" Надявам се, и това е моето очакване, че Украйна ще реализира забележителен прогрес в офанзивата си и че това ще докара до преговорно решение в някакъв миг ", съобщи Байдън на конференция при визитата си във финландската столица Хелзинки. 

Украйна ще стане член на НАТО, само че не и до момента в който бушува война сред Москва и Киев, добави президентът на Съединени американски щати Джо Байдън. " Въпросът не е дали би трябвало или не би трябвало да се причислят към НАТО, а по кое време могат да се причислят и ще се причислят към НАТО ", означи той ден след срещата на върха на алианса във Вилнюс, на която не беше показан график за приемането на Украйна.

Байдън омаловажи заплахата съветският президент Владимир Путин да употребява нуклеарни оръжия след новите закани от страна на Москва по отношение на възможната доставка на западни изтребители Ф-16 за Украйна. " Не мисля, че има някаква действителна вероятност Путин да употребява нуклеарно оръжие. Не единствено Западът, само че и Китай и останалата част от света споделиха: " Не стигайте до такава степен ", сподели президентът.

Байдън се пошегува, че водачът на съветската наемническа формация " Вагнер " Евгений Пригожин може да бъде отстранен след несполучливия си протест против Москва, като съобщи, че би трябвало да " внимава какво яде ". " Един Бог знае какво ще стане. Дори не съм сигурен къде се намира и какви контакти има. Ако бях на негово място, щях да внимавам какво хапвам. Щях да виждам менюто ", посъветва президентът на Съединени американски щати.

Той добави, че е решен да направи " всичко допустимо ", с цел да освободи американския публицист Еван Гершкович - сътрудник на в. " Уолстрийт джърнъл ", който се намира в съветски затвор към този момент повече от 100 дни. " Сериозен съм във връзка с размяната на пандизчии. Решен съм да направя всичко по силите си, с цел да освободим американците, които са арестувани нелегално в Русия или другаде. И този развой е в ход ", акцентира той на конференцията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР