Руският президент Владимир Путин в сряда призова властите да предприемат

...
Руският президент Владимир Путин в сряда призова властите да предприемат
Коментари Харесай

Путин призовава властите да действат срещу растящата инфлация

Руският президент Владимир Путин в сряда прикани управляващите да подхващат дейности против високата инфлация, като предизвести, че стопанската система е изправена пред засиления напън на западните наказания.


Инфлацията остава настойчиво висока в Русия, като тиктака нагоре, до момента в който стопанската система се бори с по-слабата рубла и възходящите военни разноски за офанзивата в Украйна.

„ Още един път обръщам внимание на държавното управление и Банката на Русия върху значимостта на ефикасните, координирани дейности за понижаване на инфлацията “, сподели Путин на среща, излъчена по малкия екран. „ Това директно визира благосъстоянието на съветските фамилии и нашите жители “, сподели той.

Президентът предизвести, че санкционният напън от западните страни ще се усили и държавното управление би трябвало да се приготви за това. " Нашите сътрудници в този момент довеждат фантазиите си до парадокс, забранявайки вноса на отвертки, игли и по този начин нататък в Русия ", сподели Путин. " Но колкото по-малко отпадъци, толкоз по-добре. Има по-малък късмет дървениците да бъдат изнесени у нас от огромните европейски мегаполиси ", сподели той, намеквайки за страховете от това насекомо в европейските страни. Макар Москва да опроверга ранните прогнози, че стопанската система й ще претърпи колапс от западните наказания, офанзивата в Украйна към момента слага голям напън. Руската централна банка увеличи главния си лихвен % предходната седмица до по-високите от предстоящите 15 %, защото инфлацията е надскочила задачата от 4 %. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР