Руският президент Владимир Путин увери генералния директор на Международната агенция

...
Руският президент Владимир Путин увери генералния директор на Международната агенция
Коментари Харесай

Путин: Спазваме стриктно режима за неразпространение на ядрените оръжия

Руският президент Владимир Путин увери генералния шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Юкия Амано, че Русия извършва напълно отговорностите си и развива атомна енергетика в строго сходство с рестриктивните мерки за неразпространение на оръжията за всеобщо заличаване, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Знаете, че Русия е един от основните участници в процеса на развиване на атомната енергетика ", сподели Путин на срещата с Амано. " Изцяло изпълняваме всичките си отговорности и цялата работа, осъществявана от Русия в областта на развиването на атомната енергетика, е в строго сходство с всички ограничавания, свързани с неразпространението на оръжията за всеобщо заличаване ", акцентира съветският държавен глава.

След срещата непрекъснатият съветски представител в интернационалните организации с централа във Виена Михаил Улянов сподели пред публицисти, че Русия е удостоверила готовността си да извършва Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) без значение, че Съединени американски щати оповестиха изтеглянето си от съглашението за Иран.

Амано е удостоверил, че Техеран продължава да извършва напълно отговорностите си по СВПД и не е коментирал едностранното отдръпване на Вашингтон от договорката за иранската нуклеарна стратегия, сподели Улянов.

Президентът Путин е изтъкнал пред генералния шеф на МААЕ, че Русия е уверена в нуждата от безядрен Корейски полуостров.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР