Руският президент Владимир Путин увери днес, че епидемиологичната ситуация в

...
Руският президент Владимир Путин увери днес, че епидемиологичната ситуация в
Коментари Харесай

Путин: Ситуацията с коронавируса в Русия е под контрол

Руският президент Владимир Путин увери през днешния ден, че епидемиологичната обстановка в страната е под надзор, съобщи Франс прес.

До момента в Русия са открити 114 случая на заразяване с новия ковид.

" Ситуацията като цяло е под надзор ", сподели съветският президент. Путин съобщи, че ограниченията, взети от февруари насам, като затварянето на границата с Китай, са предотвратили досега " всеобщо навлизане и разпространяване на заболяването в Русия ".
Руският президент предложи през днешния ден на жителите да не се запасяват с хранителни артикули, защото доставките по магазините са обезпечени, съобщи ТАСС.

Държавният глава приказва при посещаване в центъра за мониторинг на обстановката с ковид, където бе съпроводен от премиера Михаил Мишустин. Путин се срещна със системата за инспекция на наличните ресурси от храни и на цените по магазините в обособените райони.

" Сега хората купуват доста хранителни артикули. Всъщност няма никакви проблеми. Ситуацията с доставките у нас е доста постоянна ", уточни Мишустин.

" Най-важното е хората да схващат, че /ситуацията/ е сигурна, с цел да не харчат пари за храни, които след това се постанова да изхвърлят ", сподели в отговор Владимир Путин.Установена е към този момент самоличността на близо 95 % от жителите на Русия, които са се върнали от страни огнища на новия вирус, заяви на президента кметът на Москва Сергей Собянин, който осведоми Путин за контрола върху тази група лица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР