Руският президент Владимир Путин спомена за напредък в преговорите за

...
Руският президент Владимир Путин спомена за напредък в преговорите за
Коментари Харесай

Путин отбеляза напредък в преговорите за износ на зърно от Украйна през Черно море

Руският президент Владимир Путин загатна за прогрес в договарянията за експорт на зърнени култури от Украйна през Черно море и благодари за това на турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Франс прес.

Путин е декларирал това по време на среща с Ердоган в иранската столица Техеран.

"Бих желал да Ви благодаря за вашите посреднически старания, за това, че предложихте Турция като място за договарянията, касаещи проблемите, свързани с производството на храни, проблемите с износа на зърнени култури през Черно море ", е декларирал Путин съгласно изказване на Кремъл.

"Благодарение на Вашето ходатайство, ние постигнахме прогрес. Всички въпроси не са към момента уредени, в действителност, само че има придвижване и това е нещо положително ", е добавил Путин.

Двамата водачи са обсъждали и сирийската рецесия, и проблемите в Нагорни Карабах, и тематики от двустранния дневен ред, прибавя ТАСС.

По тематиката за двустранните връзки Путин е декларирал, че те се развиват и стокооборотът пораства със обилни темпове.

От своя страна турският президент дефинира диалозите с Путин като доста градивни, добавя ТАСС. Ердоган означи и значимостта на поддържането на контакти на високо ниво посредством телефонни диалози сред двамата президенти.

В петък съветското министерство на защитата съобщи, че в скоро време ще бъде подготвен заключителен документ, който да разреши износа на зърно от Украйна през Черно море, напомня Франс прес.

В Техеран Путин и Ердоган ще разискват също така с иранския си сътрудник Ебрахим Раиси спора в Сирия, само че също се приказват с него и за войната в Украйна, добавя организацията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР