Руският президент Владимир Путин смъмри Запада в четвъртък, че играе

...
Руският президент Владимир Путин смъмри Запада в четвъртък, че играе
Коментари Харесай

Путин: Западът играе опасна игра и периодът на доминацията му приключи

Руският президент Владимир Путин смъмри Запада в четвъртък, че играе това, което той дефинира като " рискова, кървава и мръсна " геополитическа игра , само че сподели, че Съединените щати и техните съдружници в последна сметка ще би трябвало да приказват с Русия, оповестява " Ройтерс ".

Според Путин, времето на владичество на Запада е към своя край . Обръщайки се към дискусионния клуб " Валдай ", той акцентира, че " Западът не е в положение да ръководи едностранно ... колкото и да се пробва да го направи ".

" Властта над света е това, което по този начин нареченият Запад сложи на карта в своята игра - само че играта е рискова, кървава и бих споделил мръсна. Сеячът напразно, както се споделя, ще пожъне стихия. "

" Винаги съм вярвал и имам вяра в здравия разсъдък , тъй че съм уверен, че рано или късно новите центрове на многополюсния международен ред и Западът ще би трябвало да стартират равносилен диалог за бъдещето, което споделяме - и колкото по-рано, толкоз по-добре ".

Путин сподели, че Западът, омаян от колониализма, е оказал помощ за разпалването на спора в Украйна и се пробва  в опит да наложи световно владичество.

Цитирайки лекция в Харвард от 1978 година на съветския отстъпник Александър Солженицин, Путин сподели, че Западът е открит расист и гледа отвисоко на другите нации по света.

" Увереността в тяхната безпогрешност е доста рисково положение ", сподели Путин и добави, че Русия в никакъв случай няма да одобри опитите на Запада да споделя на Русия по какъв начин да работи . " За разлика от Запада, ние не се влизаме в непознати дворове.

Все отново, говорейки пред специалисти от 44 разнообразни страни, Путин сподели, че Русия не се счита за зложелател на Запада .
 Путин вижда висок капацитет за международен спор
Путин вижда висок капацитет за международен спор

Според него светът става многополюсен, а европейската енергийна мрежа е унищожена след бойкот

Путин разяснява и че Русия е изправена пред непрекъснат напън по границите си, макар че изпраща известия за мир и съдействие на Запада .

Той вижда две версии на Запада: този, който почита обичайните християнски полезности и подобен Запад е непосредствен до Русия, и другият, който служи като " неоколониално оръжие на демократичния хайлайф ", който в никакъв случай няма да бъде признат от Москва.

" Тези, които не желаят да бъдат принадлежности на политиката на втория Запад, са атакувани от наказания, държавни преврати и сходни дейности, които не проработиха с Русия и в никакъв случай няма да проработят ", съгласно Путин. " Москва не желае да стане хегемон и да водим еднополюсен свят ", акцентира той.

Вашингтон няма " никакви хрумвания за основаване на позитивно развиване , те просто нямат какво да предложат на света, с изключение на да запазят своето владичество ". Путин акцентира, че е " уверен, че същинската народна власт в многополюсния свят допуска на първо място опцията на всеки народ ".

Путин приключи с предизвестие, че " ние сме изправени пред най-опасното десетилетие от края на Втората международна война , защото обстановката е изпълнена с спорове ".
 Руският хайлайф стартира да мисли за бъдеще без Путин
Руският хайлайф стартира да мисли за бъдеще без Путин

The Economist: Засега алкохолизмът оказва помощ на елита, само че в миналото немислимо, отстраняването на Путин може да се обмисля
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР