Руският президент Владимир Путин се е запознал с работата на

...
Руският президент Владимир Путин се е запознал с работата на
Коментари Харесай

Путин инспектира съвместния щаб на на войските, участващи във войната с Украйна

Руският президент Владимир Путин се е срещнал с работата на взаимния щаб на въоръжените сили, участващи в специфичната военна интервенция в Украйна, съобщи представителят на президента Дмитрий Песков, съобщи ТАСС.

" Президентът Владимир Путин работи през целия петък в взаимния щаб на войските, участващи в специфичната военна интервенция (СВО) ", сподели той. " Държавният глава се срещна с работата на щаба, изслуша отчет за напредъка на СВО, а също по този начин организира заседание и обособени срещи с командирите ", сподели Песков.

Руското управление се готви за продължителна война в Украйна, тъй че всички страни членки на НАТО, които поддържат Киев, би трябвало да продължат да дават оръжия на украинската войска, до момента в който Путин не разбере, че не е в положение да победи на бойното поле, съобщи по същото време генералният секретар на Северноатлантическия алианс Йенс Столтенберг пред Агенция Франс Прес. " Не бива да подценяваме Русия, тя възнамерява дълга война ", сподели ръководителят на НАТО, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него към момента няма признаци, че съветският президент Владимир Путин се е отказал от задачата си да реализира надзор над Украйна.

" Виждаме, че те (руснаците - бел. ред.) активизират повече сили, подготвени са да дадат доста жертви, пробват се да се снабдят с повече оръжия и муниции ", добави Столтенберг.

В този подтекст той изрази убеждението си, че Путин е подготвен да продължи войната с нови настъпателни интервенции.

Съюзниците от НАТО отпред със Съединени американски щати изпратиха на Украйнаоръжия за милиарди долари и това оказа помощ на Киев да промени позицията си в боевете, отбелязва Укринформ.

" Най-вероятно тази война ще завърши на масата за договаряния, както множеството войни ", сподели Столтенберг. Същевременно той акцентира, че всяко решение би трябвало да подсигурява " превъзходството на Украйна като суверенна и самостоятелна страна ". Най-бързият метод да се реализира това е да се поддържа Украйна с оръжие, " с цел да разбере Путин, че не може да победи на бойното поле и би трябвало да седне и да договаря добросъвестно ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР