Руският президент Владимир Путин счита, че е невъзможно бившият двоен

Руският президент Владимир Путин счита, че е невъзможно бившият двоен ...

Путин не вярва, че Скрипал е отровен с новичок.Руският президент Владимир Путин счита, че е невъзможно бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия да са били отравяни с новичок, защото щяха да умрат веднага.

Това заяви той в отговор на журналистически въпроси, пише news.bg. Путин говори пред ръководителите на международни информационни агенции, включително Асоциацията за пресата, в кулоарите на Международния икономически форум в Санкт Петербург (SPIEF).

На въпроса кой е отговорен за тяхното отравяне в Салсбъри на 4 март, руският лидер заяви, че иска обективно разследване.

 

Миналата седмица стана ясно, че Сергей Скрипал е изписан от болницата.

Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха открити на пейка в английския град Солсбъри на 4 март. Обединеното кралство обвинява Русия, че е използвала химически агент новичок, но Москва отрича информацията. Случаят доведе до най-голямото експулсиране на руски дипломати от западни държави от Студената война.

Двамата бяха настанени в интензивното отделение в окръжната болница в Солсбъри, където бяха стабилизирани след атаката с новичок.

Правителството на Обединеното кралство обвинява руската държава за нападението срещу тях.

Самата Юлия не обвини директно Москва, но вярва, че са били отровени.

Източник: petel.bg