Руският президент Владимир Путин разреши специална военна операция в Източна

...
Руският президент Владимир Путин разреши специална военна операция в Източна
Коментари Харесай

Путин атакува украинска територия! Започна ли война?

Руският президент Владимир Путин позволи " специфична военна интервенция " в Източна Украйна, оповестяват международните медии, базирайки се на информация от съветски средства за всеобща информация.

Съветът за сигурност към Организация на обединените нации се събра на второто си изключително съвещание тази седмица, с цел да упорства за деескалация и връщане към договарянията.

В тирада, излъчена по телевизия, Путин прикани украинските бойци да се предадат и да се приберат по домовете си. И предизвести, че в случай че това не се случи, Киев ще носи отговорността за бъдещи кръвопролития. Той дефинира дейностите си като " самоотбрана " и акцентира, че истината и справедливостта са на страната на Русия. По думите му дейностите на Русия не са свързани с нанасяне на щета на Украйна, а със отбрана от " тези, които са взели Украйна за пленник ".

По думите на Путин решението е взето по молба на водачите на двете републики в Донбас, а задачата на интервенцията е " отбрана на хората, които в продължение на осем години са подложени на издевателства и геноцид от украинския режим ", а също по този начин и " предаване на съд на тези, които са направили редица кървави закононарушения против мирни поданици ".

Минути по-късно стартира нанасянето на тежки артилерийски удари в регионите на Донецк и Луганск. Ракети бяха изстреляни по всички значими военни обекти и бази в най-малко половин Украйна.

Взривове раздрусват Киев, сподели по време онлайн предаване от украинската столица телевизия Си Ен Ен. Експлозии също се чуват в Харков. Съобщава се и за въздушни удари в Одеса.

Очаквайте детайлности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР