Руският президент Владимир Путин разпореди увеличаване на доставките на газ

...
Руският президент Владимир Путин разпореди увеличаване на доставките на газ
Коментари Харесай

Путин вдигна на крак Газпром! Какво заповяда

Руският президент Владимир Путин разпореди увеличение на доставките на газ за Европа на идващия ден, откакто немското министерство на стопанската система даде позитивно мнение за узаконяването на газопровода " Северен поток 2 ".

На среща за създаването на газови залежи в Ямал Путин инструктира ръководителя на " Газпром " Алексей Милър да стартира работа по увеличение на запасите от газ в европейските складове, които до началото на отоплителния сезон бяха с 15% по-ниски от предходната година, написа finanz.ru.

„ Алексей Борисович “, сподели Путин на Милър. „ Моля ви, откакто приключите с изпомпването на газ в подземните газови складове в Русия, до 7 или 8 ноември, да започнете планувана работа за увеличение на размера на газ във вашите ПГХ в Европа – в Австрия и Германия “ (цитати от уеб страница на Кремъл)

.Ситуацията на международния енергиен пазар " остава извънредно нестабилна ", сподели Путин.

Путин разгласи решението да " завърти клапана " на газопроводите, водещи към Европа и да запълни полупразните хранилища на " Газпром " в Германия, откакто във вторник, в последния ден на Ангела Меркел като канцлер, немското министерство на стопанската система призна Nord Поток 2 като „ не грозящ сигурността на доставките на газ “ на Европа.

Въпреки че газовата рецесия и последвалият скок на цените на електрическата енергия обгърнаха съвсем цяла Европа, Германия се оказа на „ ръба на ножа “, пишат анализатори от Nordea: до началото на октомври складовете на Газпром в страната имаха четири пъти по-малко газ, в сравнение с преди година
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР