Руският президент Владимир Путин призова за среща на върха на

...
Руският президент Владимир Путин призова за среща на върха на
Коментари Харесай

Путин призова към среща на лидерите на голямата петорка от ООН заради глобалната нестабилност

Руският президент Владимир Путин прикани за среща на върха на водачите на петте страни, непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, за „ отбрана на мира “ в изискванията на световна неустойчивост.
Призивът му пристигна, когато Русия стартира да се обрисува сериозен световен брокер, играещ решаваща роля при рецесии в Близкия изток, Либия и Украйна.
Путин съобщи, че водачите на Русия, Китай, Съединените щати, Франция и Англия могат да се срещнат " на всяко място по света ", съобщи БГНЕС.
Изказвайки се в Йерусалим на събитие, отдадено на 75-годишнината от освобождението на Аушвиц, Путин съобщи, че страните, основали нов световен ред след Втората международна война, би трябвало да си сътрудничат за решение на днешните проблеми.
" Страните създатели на Организацията на обединените народи, петте страни, които носят специфична отговорност за спасяването на цивилизацията, могат и би трябвало да бъдат образец ", сподели той на мемориалната гала.
Срещата ще " играе огромна роля в търсенето на групови отговори на актуалните провокации и закани ", сподели Путин и добави, че Русия е " подготвена за подобен сериозен диалог ".
Путин допусна, че раздраната от война Либия може да бъде на дневен ред след неотдавнашните мирни договаряния в Москва и Берлин.
Путин беше един от десетките международни водачи в Йерусалим за отбелязването на освобождението преди 75 години на лагера на гибелта, където нацистите убиха повече от 1,1 милиона души, множеството от които евреи.
Русия ще организира огромни тържества през май, с цел да означи 75 години от успеха във Втората международна война.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР