Руският президент Владимир Путин пристигна в Женева. Скоро той ще

...
Руският президент Владимир Путин пристигна в Женева. Скоро той ще
Коментари Харесай

Путин пристигна в Женева

Руският президент Владимир Путин дойде в Женева. Скоро той ще организира в швейцарския град първите си двустранни договаряния с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който е тук от през вчерашния ден и към този момент организира срещи с президента на Швейцария Ги Пармлен и с външния министър Игнацио Касис.

По-рано представител на женевското кантонално държавно управление заяви, че Русия не е отправяла към Швейцария молба за протоколно посрещане на Путин на интернационалното летище в Женева. Той разясни, че протоколни посрещания на държавни глави на летището се вършат при държавни визити. Когато обаче става дума за срещи на върха и интернационалните конгреси, сходно посрещане може да се състои по молба от съответната страна, съобщи ТАСС.

Путин и Байдън ще беседват във вилата " Ла Гранж " край Женевското езеро. Очаква се съветският президент да бъде посрещнат там от швейцарския си сътрудник, след това да дойде американският държавен глава и тримата да излязат на открито за обща фотография. Отделно ще бъдат снимани Байдън и Путин. Според Си Ен Ен двустранните срещи сред Съединени американски щати и Русия ще продължат най-малко 5 часа.

Очаква се Байдън да разиска с Путин киберсигурността, Украйна, хипотетичната съветска интервенция в избори в Съединени американски щати и нарушаванията на човешките права в Русия, заяви Белият дом. Вашингтон постоянно подлага на критика Москва по въпроса за човешките права и потъпкването на демокрацията, изразяващо се в репресии против опозицията. Съединени американски щати също по този начин приканват за освобождение от пандиза на рецензия на Кремъл Алексей Навални. Байдън и Путин евентуално ще обсъдят и контрола върху нуклеарните оръжия. Двете най-големи нуклеарни сили са склонни да беседват, с цел да се подсигуряват постоянни връзки във военната област. През февруари Русия и Съединени американски щати се договориха да удължат с пет години периода на деяние на контракта Нов СТАРТ, ограничителен броя на стратегическите нуклеарни бойни глави, с които всяка страна може да разполага.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР