Руският президент Владимир Путин предупреди страните от НАТО, че рискуват

...
Руският президент Владимир Путин предупреди страните от НАТО, че рискуват
Коментари Харесай

Путин предупреди, че НАТО рискува ядрен конфликт, ако прати войници в Украйна

Руският президент Владимир Путин предизвести страните от НАТО, че рискуват нуклеарен спор, в случай че изпратят бойци в Украйна, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

" Противниците на Русия би трябвало да помнят, че тя разполага с оръжие, способно да порази цели на техни територии. Всичко това води до опасност от спор с потреблението на нуклеарни оръжие и заличаване на цивилизацията. Не схващат ли това? ", сподели той.

В годишното си послание пред двете камари на Народното събрание в Москва Путин акцентира, че Русия ще ускори групировките на въоръжените си сили в западната част на страната поради присъединението на Финландия и Швеция към НАТО.

На фона на продължаващата съветска инвазия в Украйна Путин сподели още, че Москва е подготвена за разговор със Съединени американски щати по стратегическата непоклатимост, само че отхвърли всевъзможни опити Русия да бъде принудена към диалози.

В речта си Путин сподели, че Русия е употребила съвременни оръжейни системи като хиперзвуковите ракети " Циркон " и към този момент има военно преимущество в Украйна.

Путин, който е претендент за сигурен нов 6-годишен президентски мандат на изборите на 15-17 март, се похвали и със доста осъвременения нуклеарен боеприпас на Русия, най-големия в света, показва Ройтерс.

Войната в Украйна провокира най-тежката рецесия в връзките на Москва със Запада от Кубинската рецесия през 1962 година, като Путин и по-рано е предупреждавал за заплахата от директна борба сред НАТО и Русия.

Видимо сърдит, Путин предложи на западните политици да си напомнят ориста на тези като Хитлер и Наполеон, които несполучливо да са се опитвали да нахлуят в страната му в предишното.

" Но в този момент следствията ще бъдат надалеч по-трагични ", сподели той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР