Руският президент Владимир Путин представи пред парламента идея за поправки

...
Руският президент Владимир Путин представи пред парламента идея за поправки
Коментари Харесай

Путин предложи парламентът да избира премиера

Руският президент Владимир Путин показа пред Народното събрание концепция за ремонти в конституцията, които включват прекачване на част от пълномощията му към законодателния орган, само че без смяна на политическата система на страната, написа dnevnik.bg.

В посланието, излъчено онлайн от съветските медии, Путин съобщи, че пълномощията за избор на министър председател би трябвало да са в ръцете на Думата - с гласоподаване тя да утвърждава, а не просто да " съгласува " кандидатури. Решението на Народното събрание би трябвало да задължава президента да подпише назначението на министър-председателя. Освен това Думата би трябвало да може да утвърждава състава на държавното управление по предложение на премиера.

За президента би трябвало да остане правото да отстранява премиера и различен иминистри, изгубили доверие или оказали се неспособни да извършват отговорностите си.

Има и други оферти - например  конституцията да има приоритет  над интернационалното законодателство в съветския юридически свят и  да се забрани на държавни чиновници , депутати и съдии да имат друго поданство с изключение на съветско. Евентуалните промени биха планували и стягане на  изискванията за всеки кандидат-президент : да е живял най-малко 25 години в Русия и в никакъв случай да не е бил жител на друга страна.

По думите на Путин за тези промени е необходим референдум. Въпреки тях, счита президентът, президентската система в Русия би трябвало да остане мощна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Pe
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР